Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmente hosszú távú stratégiájának meghatározásakor két fő hangsúly jelenik meg, amelyek részben átfedik egymást:

  1. 1. A hiányzó infrastrukturális feltételek pótlása (csapadékvíz-elvezetés, csatornázás, utak aszfaltozása, közösségi és egyéni közlekedési lehetőségek fejlesztése, bölcsődei és óvodai férőhely-bővítés) és alakítása a növekvő lakosságszámhoz
  2. 2. Minőségi élet kialakítása oly módon, hogy megmaradjon a kerület kertvárosias hangulata

 

A kerületi átfogó cél kialakítása szempontjából alapvető fontosságú, hogy hosszú távon (15-20 év múlva) folyamatosan növekvő lakosságra számíthatunk. A megnövekedett létszám mellett szükség van a kerület épített környezetének és természeti adottságainak harmonikus fejlesztésére és működtetésére.

A versenyképesség megteremtése érdekében a gazdaságfejlesztésre, a gazdasági versenyképesség növelésére is hangsúlyt kell fektetni. Ahhoz, hogy a kerület valódi versenyképes és önfejlődő fővárosi alközponttá válhasson, szüksége van a meglévő hagyományokra építve kiépíteni a kerület imázsát, egyedivé, megkülönböztethetővé téve a kerületet. Ennek egyik legmeghatározóbb és legcélravezetőbb eszköze lehet a turizmus fejlesztése, a nemzetközi repülőtér közelségében rejlő lehetőségek és a természeti értékekben rejlő lehetőségek kiaknázása.

A gazdaságfejlesztésben alapvető érték az elérhetőség fejlesztése, amely nem csupán a főváros felé, hanem az agglomeráció felé történő nyitást jelenti, az észak-déli közlekedési útvonalak fejlesztése mellett. Ma a gazdasági befektetők eléréséhez nem elegendő csupán a versenyképes és a XXI. századi igényeknek megfelelő ipari-gazdasági területekkel rendelkezni, hanem olyan szolgáltatási hátteret is nyújtania kell, ami a gazdasági szereplők választásában kiemelik, kívánatos célponttá teszik a kerületet. Olyan közösségi kiszolgáló funkciókat, társadalmi életteret, hátteret kell kínálni, amely a gazdasági befektetők számára csábító, vonzó környezetet teremtenek a mindennapi működéshez.

Elérhetőségek
Budapest Főváros XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253 3300
E-mail: levelet küldök