Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Ifjúsági katasztrófavédelmi verseny Rákosmentén

2018. április 13.   |   MédiatárMédiatár

Több mint 10 éves hagyománya van Rákosmentén az Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenynek. Az április 12-i megmérettetésre idén hat iskola jelezte részvételi szándékát, így mintegy 60-70 általános és középiskolás diák érkezett a helyszínül szolgáló Pesti úti RKSK pályára. Ezúttal is hat állomáson mérhették össze tudásukat, ügyességüket a gyerekek. A gyakorlati feladatok során az elsősegélynyújtó, a tűzoltó, a kerékpáros ügyességi, a polgári védelmi, valamint a honvédelmi és iparbiztonsági területeken oldottak meg feladatokat. Ezeken kívül minden csapat egy tesztlapot töltött ki, ahol elméleti felkészültségüket tehették próbára. A legjobban szereplő csapatok – a középiskolák közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, általános iskolák közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium I. csapata képviseli kerületünket az április 19-i fővárosi versenyen.
A rendezvényen beszédet mondott Horváth Tamás alpolgármester, valamint megjelent Csepetiné Gébele Judit a HVB elnöke, Budapest Főváros Kormányhivatala XVII. Kerületi Hivatal vezetője, helyettese, dr. Hugyecz Gabriella, Ribai László a XVII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Tatorján István a HVB honvédelmi alelnöke, Ézsiás Dezső korábbi honvédelmi alelnök, Tóth Sebestyén a báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület elnöke, Mészáros Imréné a Magyar Vöröskereszt XVII. kerületi szervezetének vezetője, valamint Bartucz Tímea a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szervezője.
A rendezvény keretében mutatkozott be először a báró Podmaniczky Egyesület új szerzeménye, Rába ’80-as években gyártott Simon Snorkel SS-400 típusú emelőkosaras mentőszere. A gépjármű egy katasztrófahelyzet során nagy segítséget jelenthet, hisz akár 40 méter, vagyis 10-13 emelet magasságba is felér.


Vissza
Naptár
2019 március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31