Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Február végéig tart az aláírásgyűjtés Rákosmentén

2013. február 20.
Rákosmente állampolgárai 2013. február 28-ig írhatják alá azokat az aláíróíveket, melyeket az önkormányzat kezdeményezésére helyeztek ki a kerületi közintézményekben.

Mint ismeretes, az év elején egy ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal által hozott határozat radikálisan csökkentette a rákoskeresztúri Medical Center térítésmentesen igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásainak körét. Ennek következtében veszélybe került Rákosmente egészségügyi ellátásának biztonsága, a döntés bevezetése a várólisták növekedésével járna, illetve egyes szakrendelések esetén a betegeknek számára utazási kényszert okozott volna.  A határozat nyilvánosságra kerülése után aláírásgyűjtés kezdődött, melynek célja a XVII. kerületi lakosok számára optimális betegellátási rendszer létrehozása, a térítésmentes szakrendelések megtartása, illetve a Ferihegyi úti állami rendelőintézet épületének, eszközparkjának korszerűsítése, szolgáltatásainak bővítése.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának kérdéses határozatát február 1-jén Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár – a beérkezett szakmai észrevételekre tekintettel – felfüggesztette. Az aláírásgyűjtés azonban 2013. február 28-ig folytatódik, hiszen a végleges döntés még nem született meg, valamint az állami fenntartású szakrendelő korszerűsítése továbbra is fontos célkitűzés.
Az aláíróívek megtalálhatóak az önkormányzat intézményeiben, valamint számos rákosmenti közértben, boltban, újságosnál, fodrászatban, lottózóban.

Köszönjük az összefogást, hogy közösen kiállunk Rákosmentéért, otthonunkért, egészségügyi ellátásunk biztonságáért!

Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31