Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Javaslattételi felhívás önkormányzati kitüntetések és elismerő címek adományozására

2020. október 15.
Felhívjuk a tisztelt rákosmenti lakosok figyelmét, hogy a 2021. március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából adományozandó önkormányzati kitüntetések, elismerő címek javaslattételi határideje: 2020. október 31.

Az alábbi kitüntetésekre lehet javaslatot tenni:

„Rákosmente Díszpolgára” kitüntető cím
Az Önkormányzat a kerület szellemi és anyagi gyarapodását, fejlődését, értékeinek megőrzését, újrateremtését és tiszteletben tartását csak együttmunkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani. A „Rákosmente díszpolgára” kitüntető cím alapításával és adományozásával a Képviselő-testület adózik e polgároknak, kifejezve a kerület elismerését példamutatásukért, maradandó alkotásaikért és munkásságukért, amellyel hozzájárultak a kerület szellemi és anyagi gyarapodásához.

„Pedagógus Életműdíj”
Az életműdíj évente 1 fő részére adományozható a XVII. kerületben végzett – legalább 25 éves – kiváló pedagógiai munkáért.

„Rákosmente közbiztonságáért” Emlékérem
A „Rákosmente közbiztonságáért” Emlékérem adományozásával az Önkormányzat kifejezi elismerését azoknak a polgároknak, polgárőröknek, tűzoltóknak, katonáknak, rendőröknek, vám- és pénzügyőröknek, biztonsági öröknek, közterület felügyelőknek és a polgári védelem beosztottjainak, akik kiemelkedő tevékenységet nyújtottak szakterületükön, és ezzel növelték a kerületi lakosok közbiztonság érzetét. A díj évente két személynek adományozható.
 
„Szociális munkában végzett kimagasló tevékenységért” Díj
A „Szociális munkában végzett kimagasló tevékenységért” Díj alapításával és adományozásával az Önkormányzat kifejezi elismerését azon személyek iránt, akik a gyermek- és ifjúságvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, illetve az időskorúak ellátása terén kimagasló tevékenységet végeznek.

„Egészséges Rákosmentéért” Díj
Az „Egészséges Rákosmentéért” Díj alapításával és adományozásával az Önkormányzat kifejezi elismerését azon XVII. kerületben dolgozó vagy korábban ott dolgozott orvosok, nővérek, védőnők, asszisztensek és az egészségügyben egyéb tevékenységet végző munkatársak iránt, akik munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak Rákosmente egészségügyi ellátásának magas színvonalon történő biztosításához.

„Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért” Díj
A „Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért” Díj alapításával és adományozásával az Önkormányzat kifejezi elismerését azon személyek vagy szervezetek iránt, akik a sport terén nyújtott kiemelkedő teljesítményükkel Budapest Főváros XVII. kerület hírnevét öregbítik.

„Pro Cultura Rákosmente” Díj
A „Pro Cultura Rákosmente” Díj alapításával és adományozásával az Önkormányzat kifejezi elismerését azon, a XVII. kerület közművelődési intézményeiben dolgozó vagy egykor dolgozott közművelődési szakemberek és a közművelődési munkát segítő munkatársak iránt, akik munkájukkal hozzájárultak az Önkormányzat közművelődési feladatainak magas színvonalon történő ellátásához, továbbá azon polgárok iránt, akik tevékenységükkel folyamatosan szolgálják, gazdagítják Rákosmente kulturális és művészeti életét.

Az elismerések adományozását minden, a XVII. kerületben állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező polgár kezdeményezheti.

Az elismerésekre vonatkozó javaslatokat az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, levélben (postai úton) 2020. október 31-ig, vagy a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoportjánál személyesen 2020. október 30-ig lehet megtenni.

A borítékon minden esetben fel kell tüntetni a kitüntetés megnevezését.

A letölthető formanyomtatvány az alábbi linken érhető el:

Levélcím: Rákosmenti Polgármesteri Hivatal, Oktatási és Művelődési Csoport (1173 Budapest, Pesti út 165.)

A formanyomtatványon az alábbi adatokat, információkat kell tartalmaznia a javaslatnak: 
az elismerésre javasolt személy neve, születési helye és ideje, munkahelye, beosztása, lakcíme, telefonszáma, a javaslat részletes indoklása (minimum 8, maximum 20 mondatban, körültekintően bemutatva a javasolt személy munkásságát). Amennyiben a javasolt személy már csak posztumusz elismerésben részesülhet, kérjük annak a személynek a megnevezését és elérhetőségét megadni, aki az elhunyt helyett átveheti a kitüntetést.

A nem formanyomtatványon benyújtott, a hiányosan kitöltött, a határidő után beérkező, valamint az olvashatatlanul megírt javaslatokat érvénytelennek tekintjük.

Vissza
Naptár
2020 november
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30