Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

25. Makk Marci – Jubileumi sportrendezvény ovisokkal

2020. március 9.   |   MédiatárMédiatár

„Makk Marci az én nevem ezt a nevet kedvelem! Mondják is rám: De remek, vidám szemű, szép gyerek! Egészséges, mint a makk, nincs is nála boldogabb!” (Csukás István)

A 25. alkalommal megrendezésre került Makk Marci Egészség és Sportrendezvény győzteseinek járó kupát ezúttal az Aprófalva Óvoda legsportosabb ovisai emelhették a magasba 2020. március 7-én az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tornatermében. A rákosmenti óvodások zenés bevonulását követően a Hétszínvirág Óvoda képviselői – a tavalyi év győztese – adták át a vándorkupát a zsűri elnökének, Dunai Mónika országgyűlési képviselőnek.

Dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntőjében azt kívánta az óvodásoknak, váljék a mozgás, a sport mindennapi örömforrásukká, így majd felnőtt korukban is természetes velejárója lesz életüknek. Jó lenne, ha a versenyen induló gyermekek a mozgás öröméért megtanulnák élvezni a sportot, amely egyben megtanítja őket a siker és kudarc kezelésére is, fogalmazott.

Rákosmente Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti, hogy minden kerületi óvoda rendelkezzen tornateremmel, valamint folyamatosan gondoskodik a játszóterek felújításáról, új sportpályák, kültéri fitneszparkok építéséről, biztosítva, hogy a mozgás az egész családnak helyben elérhető legyen, hangzott el. Végezetül az alpolgármester köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek, a Piroska Óvoda közösségének, valamint támogatóinak – TESCO, Auchan Maglód, Decathlon Maglód, Pensio 17, Kék Delfin 17, Kalandpark, Rauch –, a felkészítő óvodapedagógusoknak, a szülőknek, valamint a Bartók Béla Zene és Művészeti Iskola Piccolino zenekarának, hogy hozzájárultak a jubileumi sportrendezvény sikeres lebonyolításához.

A verseny a rákosmenti önkormányzati és egyházi óvodák 8 fős csapatainak közös bemelegítésével vette kezdetét Simkó Andrea egykori olimpikon és tanítványainak közreműködésével. A csapatok a szülők hangos biztatása közepette, óriási küzdeni akarás mellett oldották meg a különböző váltó és egyensúlyozó feladatokat.

A verseny végeztével Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő gratulált a Makk Marci sportrendezvény minden egyes résztvevőjének, kiemelve a végső győzelmet megszerző Aprófalva Óvoda, illetve a második helyezett Betlehem Óvoda és a harmadik helyen végzett Hófehérke Óvoda csapatát.

 


Vissza
Naptár
2020 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31