Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Bach Mindenkinek Fesztivál Rákosmentén

2018. március 26.   |   MédiatárMédiatár

Magyarországon negyedik alkalommal került megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál, amit 2010-ben egy New York-i csellista, Dale Henderson indított útjára, növelve a klasszikus zene iránti érdeklődést. Minden év márciusában világszerte kiváló muzsikusok, kilépve a koncerttermek falai közül, különleges helyszíneken, ajándék koncerteken adják át közönségüknek Bach zenéjét, hirdetve, a zene legyen mindenkié.

A programsorozatba idén először Rákosmente is bekapcsolódott, március 25-én a rákoskeresztúri evangélikus templomban felhangzott a János-passió.

Az eseményen jelen volt Riz Levente polgármester, aki a fesztiválról így nyilatkozott: „A mai világ zajos zűrzavarában nagy szükségünk van arra, hogy ráérezzünk, miként lehet megteremteni a harmóniát magunkban és magunk körül. Ennek fontos eszköze a zene, amely közéletünk összhangjához is hozzásegíthet. A zene együttműködés ember és ember között, közösségformáló erő. Megtanít egymásra figyelni, egy hullámhosszra kerülni, együtt érezni, összehangolódni. Úgy gondolom, hogy a jövő életformájában a zenének egyre nagyobb szerepe lesz. Polgármesterként és magánemberként is fontos célomnak tartom, hogy életünket minél inkább tegyük zeneivé, tiszta szólamokkal dinamikussá és harmónikussá. Ebben mindenkor társunk, erőforrásunk Johann Sebastian Bach.”

Közreműködött: Komáromi Márton, Cser Péter, Szakács Ildikó, Bojta Zsuzsanna, Najbauer Lóránt, a Gesualdo Kamarakórus (művészeti vezető Stimecz András) és a Budapest Kórus tagjai (művészeti vezető Uzsaly Bence), Tóka Ágoston, Gulyás Gabriella és a Bartók Béla AMI Conerto Filharmónia Zenekara Balogh Lázár vezényletével.


Vissza
Naptár
2019 március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31