Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

A rendkívüli szünet alatt karbantartottuk, fejlesztettük nevelési intézményeinket

2020. május 29.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának munkatársai a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben sem tétlenkedtek, így a nyári zárások alatti karbantartási munkálatok előrehozatalával megkezdődtek a különböző karbantartási és fejlesztési tevékenységek az üresen maradt óvodákban és bölcsődékben. Bár a kialakult helyzet több ízben megnehezítette mind a megfelelő létszámú munkaerő biztosítását, mind a folyamatokhoz szükséges alapanyagok beszerzését, azonban a munkálatok a javasolt közegészségügyi szabályok betartásának figyelembevételével is gördülékenyen zajlottak. A megrendelt beruházások összértéke közel 160 millió forint volt, amelyből az óvodákra közel 100 millió forintot, a bölcsődékre pedig közel 60 millió forintot fordított Rákosmente Önkormányzata.

Elkészült a Mákvirág Óvodában és a Csillagszem Óvodában a telkeket körülvevő kerítés, megtörtént a Napsugár Óvoda Bulyovszky utcai épületében a homlokzat és lépcső javítása, az egyik csoportszoba előterének burkolata, valamint az épület hátsó udvari vízelvezetésére vonatkozó munka is befejeződött. Ugyanitt falszárító vakolat készült el, illetve járdafelújításra és épületen belüli felújítási munkákra is sor került. A Micimackó Óvodában a konyhák és a kiscsoportszoba vakolatjavítása és festése is elkészült. A Hétszínvirág Óvoda földszinti folyosójának, aulájának, konyhai raktárhelyiségének és három csoportszobájának festése is megvalósult.

A munkálatok végéhez közelít a Csicsergő Óvoda gyermekmosdóinak felújítása és homlokzati hőszigetelése. Rövid időn belül megvalósulnak a karbantartási munkálatok a Mézeskalács Óvoda Tanár utcai épületében, itt két csoportszobában parkettacsiszolás és -lakkozás, illetve két csoportszobában laminált parketta fektetése is megtörténik. Napokon belül elkészül a Micimackó Óvoda felnőtt vizesblokkjának felújítása is.

Hamarosan befejeződik a Bóbita Óvoda felnőtt mosdóinak renoválása, valamint a Mézeskalács Óvoda Rákoscsaba utcai épületében a telket körülvevő kerítés építése és a Tanár utcai épületében a hátsó telekhatároló kerítés létesítése.

A bölcsődékben is számos karbantartási és fejlesztési munka megvalósult: tisztasági festésre került sor a Kippkopp Bölcsőde csoportszobáiban, valamint a gyermekek mosdóiban, tornaszobájában és konyhájában, emellett az intézmény folyosójának állmennyezete is cserére szorult, a munkálatok elvégzése a kijárási korlátozás fennállása alatt megtörtént. Ugyancsak elkészült a Gólyafészek Bölcsődében az egyes csoportok játszóterületeinek leválasztását szolgáló kerítés, valamint a Napraforgó Bölcsőde egyik ikercsoport szobájának parkettáját is felcsiszolták a szakemberek.

Hamarosan elkészül a Csibe Bölcsőde új kerítése és a Gólyafészek Bölcsőde homlokzati szigetelése, valamint az intézmény teraszán az öntött gumiburkolat, emellett a Kippkopp Bölcsődében a telekhatároló kerítés létesítése is rövid időn belül megvalósul.

Önkormányzatunk folyamatosan karbantartja és fejleszti a kerületi nevelési intézményeket annak érdekében, hogy mind az odajáró gyermekek, mind pedig az ott dolgozó óvodapedagógusok megfelelő körülmények között töltsék mindennapjaikat.


Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31