Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Összemérték tudásukat a kerületi diákok – nagy sikerrel zárult a kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

2019. április 9.   |   MédiatárMédiatár

Idén is összemérték tudásukat a kerület diákjai a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által meghirdetett katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóján. A kiírásnak megfelelően Rákosmente Önkormányzata a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel közösen, április 9-én rendezte meg a gyakorlati és az elméleti megmérettetést, amelyen kilenc iskolából összesen 12 csapat vett részt. A rendezvény célja ezúttal is az öngondoskodásra, valamint a közösségi felelősségvállalásra való nevelés volt.

Az eseményt Horváth Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a versenyre való felkészülés során a diákok olyan tudás birtokába kerülhettek, amit vészhelyzet esetén önmaguk és embertársaik megsegítése érdekében képesek alkalmazni.

A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt, a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson, komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati (tűzoltó, közlekedés- és iparbiztonsági, egészségügyi, polgári- és honvédelmi) állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek, valamint részt vehettek egy életpálya bemutató toborzó jellegű előadáson is.

A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 50 diák vett részt, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 1. csapata került ki győztesként, így a Budapesti Versenyen ők képviselik kerületünket.
A verseny lebonyolításának aktív részese volt a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt XVII. kerületi Szervezete, Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse és Közterület felügyelete, valamint a Báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület is.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29