Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Minority SafePack - egymillió aláírás az európai sokszínűségért - határidő: április 3.

2018. március 29.
Egy európai polgári kezdeményezés támogatására kérlek Benneteket, amely mindenek előtt a határon túli magyarság sorsának jobbításáról szól.
1 millió európai uniós állampolgár támogató aláírása szükséges ahhoz, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem az európai uniós jog része legyen. Az Európai Uniónak el kell ismernie és védenie kell az őshonos kisebbségeket és nyelvi csoportokat, köztük a Trianon idején elszakított országrészekben élő kárpát-medencei magyarságot. A Minority SafePack lényege, hogy az EU ajánlásokkal, egyes területeken pedig jogalkotási aktusokkal segítse a kisebbségek érvényesülését az állampolgárságuk szerinti országokban.
A kezdeményezéssel akkor foglalkozik érdemben az Európai Bizottság (EB), ha 2018. április 3. éjfélig összesen több mint egymillió hiteles aláírást sikerül összegyűjteni.
Az aláírásgyűjtésnek nincs köze a választási kampányhoz, össznemzeti ügy, minden magyar parlamenti párt támogatja.
Bár a héten arról írt a média, hogy összegyűlt Európában az egymillió aláírás, ezt a számot egyelőre csak becslésnek lehet tekinteni. Fontos, hogy az aláírásgyűjtés az április 3-án éjfélkor lejáró határidőig folytatódjon, csak akkor lehet biztos a Minority SafePack sikere, ha bőven túllépjük az egymilliós határt.
Én online töltöttem ki az aláírásgyűjtő ívet, összesen 1 percembe került. Kérlek, Te is tedd meg a határon túl, kisebbségben élő magyar honfitársainkért.
További információk a linkre kattintva olvashatók. Köszönöm, ha megosztod barátaiddal, ismerőseiddel.
ec.europa.eu
EC.EUROPA.EU
Forrás: Riz Levente polgármester Facebook oldala

Vissza
Naptár
2019 március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31