Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmente Őszi Tárlata

2020. október 19.   |   MédiatárMédiatár
Kilencedik alkalommal került megrendezésre Rákosmente Őszi Tárlata. A kiállítás 2020. október 16-tól november 11-ig tekinthető meg a Rákoscsabai Közösségi Házban.

Rákosmente nyilvános, összművészeti kortárs tárlata mindig jóval több, mint egy kiállítás, hiszen fennállásának közel egy évtizede alatt ez a rendezvény minden alkalommal átfogó képet nyújt a kerületünkben élő képzőművészek munkájáról. A Csabaház 2012 óta ad helyet az Őszi tárlatnak, az idén 35 művész 51 alkotását láthatja a közönség.

Horváth Tamás polgármester köszöntőjében rámutatott, rendkívüli hetek, hónapok vannak mögöttünk, s még nem lehet tudni mit hoz számunkra a jövő. „Örömmel tölt el, hogy ebben a járvánnyal terhes időszakban is 35 kerületi művész érezte fontosnak, hogy kiállítsa alkotásait. Az idei Őszi Tárlat legyen a megújulás, a jövőbe vetett bizalom és hit kiállítása, hiszen a művészet minden körülmények között képes átformálni, jobbítani világunkat. Kívánom, hogy adjon mindnyájunknak ez a tárlat erőt és hitet a folytatáshoz” – zárta köszöntő beszédét a városvezető.

Salamon György festőművész megnyitóját így kezdte: „A háborúban hallgatnak a múzsák, de ahogy végig tekintünk ezen a kiállításon, látható, hogy ez az állítás nem igaz a rákosmenti művészekre. A kiállított képzőművészeti tárgyak izgalmasak, változatosak, de a mélyben lappang a félelem, az aggodalom. Ugyanakkor minden alkotásban felsejlik a győzni akarás képessége is.”

Az Őszi Tárlatot az idén is Ilosfai Krisztián festőművész hívta életre és rendezte.

A zsűri – Csorba Katalin szobrászművész, Ilosfai Krisztián festőművész és Salamon György festőművész – 2020-ban Lipták Györgyöt, Mecseki Hargitát, Hajdúfy Zsuzsát, Barnóth Zoltánt, Babos Lászlót, Makovinyi Zoltánt, Tömpe Emőkét, Lakatos J. Pétert, Ádámffy Pált és Réti Dórát jutalmazta.
A kiállításon közreműködött Bokor Jutta operaénekes és Kereskedő Tamás zongoraművész.

Az eseményen jelen volt Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Szabó Tiborné és Halász Dezső önkormányzati képviselő.

A rendezvényt támogatta Rákosmente Önkormányzata.


Vissza
Naptár
2020 november
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30