Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Konferencia a sajátos nevelést igénylő gyermekekért

2019. április 10.   |   MédiatárMédiatár

Az idén második alkalommal került megrendezésre a Pedagógiai Szakszolgálatok hete, melynek keretében a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVII. kerületi tagintézménye Új utakon együtt – speciális ellátást igénylő kisgyermekek a bölcsődében címmel tartott konferenciát április 10-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

A rákosmenti tagintézmény az idei rendezvényét a korai fejlesztés témakörében szervezte, amely 2013 óta tartozik a Pedagógiai Szakszolgálat feladatkörébe, ismertette bevezetőjében Sándor Andrea intézményvezető. Nagy örömünkre szolgál, hogy Rákosmente Önkormányzata felismerve a kerületünkben jelentkező egyre nagyobb igényt, újabb és újabb bölcsődék bevonásával, férőhelyek bővítésével támogatja az integrált sajátos nevelési igényű gyermekek szakszerű ellátását, hangzott el. A szakszolgálat munkatársai arra törekszenek, hogy a korai intervenció jegyében a társszakmák képviselőivel, védőnőkkel, kisgyermeknevelőkkel, orvosokkal, szakorvosokkal, a bölcsődékben dolgozó pszichológusokkal szorosan együttműködve segítsék az ellátásukba kerülő kisgyermekek fejlődését. Ezért is tartják fontosnak, hangsúlyozta Sándor Andrea, hogy időről időre találkozzanak, és közösen gondolkodjanak hivatásukról, feladatairól, a szakmai együttműködés kereteiről, lehetőségeiről.

Fohsz Tivadar alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a kerületünkben is jelentkező szakember hiány jelenleg nem teszi lehetővé, hogy minden helyi intézményben – bölcsődék, óvodák, iskolák tekintetében – fogadhassanak sajátos nevelést igénylő kisgyermeket.  Az óvodák tekintetében az önkormányzat azon igyekszik, hogy kerületrészenként, megfelelő szakemberek biztosításával, kijelöl egy-egy olyan intézményt, amely a sajátos nevelést igénylő gyermekek ellátását, nevelését biztosítja, együttműködve a Pedagógiai Szakszolgálattal és a Gyurkovics Tibor Óvodával, Általános Iskolával. Végezetül az alpolgármester megköszönte az intézményvezetőknek és a szakmai szervezetek vezetőinek, hogy közösen segítik a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok hálózatát, a családokat, hogy minden rászoruló kisgyermek megkaphassa a számára legmegfelelőbb, legmagasabb szintű ellátást. Rákosmente Önkormányzata a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kerületi intézményekben a korai fejlesztést igénylő csecsemők, kisbabák, gyermekek minél hamarabb kapjanak állapotuknak megfelelő segítséget a szakemberektől, amely elősegíti az érintettek fejlődését, zárta köszöntőjét az alpolgármester.

A folytatásban Bíró Rita Zsófia a korai fejlesztés helyzetéről, majd Csepetiné Faragó-Tóth Gabriella a Korai prevenció a bölcsődében címmel tartott előadást a rendezvény résztvevőinek.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29