Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

"Fogyasztóbarát település” címet nyert Rákosmente

2014. október 8.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente a budapesti kerületek között elsőként nyerte el pályázat útján a „Fogyasztóbarát település” megtisztelő címet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium olyan települések fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását kívánja ezen pályázat útján értékelni, mint amilyen Rákosmente is, hiszen a kerület elősegíti a helyi vállalkozások közötti fogyasztóbarát szemléletet és mindent megtesz a fogyasztók helyzetének javítása érdekében.

Október 8-án, szerdán Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között adta át az oklevelet és ezzel a „Fogyasztóbarát település” címet Riz Levente polgármesternek, melyet 5 évig viselhet a kerület.
Koszorús László beszédében elmondta: fogyasztóvédelmi szempontból Rákosmente kiemelkedően teljesít.

Riz Levente polgármester örömét fejezte ki, amiért a „Kerékpárosbarát település” cím mellett újabb elismerésben részesült a kerület. Kiemelte, hogy az Önkormányzat fontosnak tartja az itt élők, mint fogyasztók egészségének, biztonságának és gazdasági érdekeinek védelmét, ezért együttműködik az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel és annak helyi szervezetével, amely többek közt rendszeresen tájékoztatja a lakosságot az aktuális információkról, hetente tart fogyasztóvédelmi tanácsadást, aktívan részt vesz a kerületi rendezvényeken, segítséget nyújt a jogsérelmek orvoslásában, valamint közreműködik a kerületi diákok helyes fogyasztói magatartásának kialakításában. A városvezető kitért a kerületi fogyasztóbarát beruházásokra is, amelyeknél az akadálymentesítés minden esetben megvalósul.

Az eseményen jelen vett Csepetiné Gébele Judit a Fővárosi Kormányhivatal XVII. kerületi Hivatalának vezetője, Dr. Szente István a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezető-helyettese, Oláh Csaba a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara XVII. kerületi szervezetének elnöke és Haintz Andrea kerületi tiszti főorvos.

További információ az alábbi linken érhető el:
http://www.nfh.hu/node/4415


Vissza
Naptár
2021 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28