Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Meglepetés délelőtt a Gyurkovics táborban

2020. július 24.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata az idén is két helyszínen – az Újlak Utcai Általános Iskolában és a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény területén – nyitotta meg a kerület nyári napközis táborát.

A Gyurkovics tábor nyolc héten át speciális nevelést igénlő diákokat fogad. A tábor vezetője, Kalmár Szilvia  július 24-én meglepetés délelőttöt szervezett munkatársaival a vakációzó gyerekeknek, akikhez ezúttal ellátogatott Dunai Mónika országgyűlési képviselő, dr. Füzesi Péter alpolgármester, Halász Dezső önkormányzati képviselő, valamint Gáspár Attila mentőtiszt, Tóth Sándor tűzoltóparancsnok, Farkas Brigitta r. őrnagy, dr. Kármán Marianna és Matár Ferenc a Magyar Afrika Társaság tagjai.

A táborozók ezen a reggelen is különböző csoportfoglalkozásokon vettek részt, egészen addig, amíg a gyerekek legnagyobb csodálkozására az iskola udvarán különböző afrikai ütőhangszerek szólaltak meg, miközben megérkezett a kerületi rendőrkapitányság autója, a tűzpiros veterán tűzoltóautó és a Magyar Országos Mentőszolgálat, valamint a Johannita Segítőszolgálat mentőautója.

Dunai Mónika köszöntője után a táborlakók az általuk szedett és csokorba kötött levendulával kedveskedtek a vendégeknek, majd némi biztatás után megszólaltatták a különböző afrikai dobokat, kívülről, belülről tanulmányozták a mentőautókat, a kék-piros fénnyel villogó rendőrautót és a tűzoltóautót.

Dr. Füzesi Péter alpolgármester elmondta, kevés olyan kerületi napközis tábor működik Budapesten, mint a rákosmenti Gyurkovics tábor, amely feladatának tekinti, hogy a  vakáció idején is segítse azokat a családokat, ahol speciális nevelést igénylő gyermek él. A kiváló szakemberek a nyolc héten át tartó tematikus foglalkozások mellett különösen nagy figyelmet fordítanak a diákok fejlesztésére is,  hangsúlyozta az alpolgármester.


Vissza
Naptár
2021 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31