Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Megújul az Aulitzky-ház

2018. március 27.   |   MédiatárMédiatár
Folytatjuk Rákosmente épített örökségét megőrző felújítási programunkat. A rákoshegyi Aulitzky-ház közel 120 éves épülete a II. világháború előtt Aulitzky Ottó fűszer, csemege üzleteként, mezőgazdasági szakboltként működött. A kommunista diktatúra idején államosították, a közért mellett tanácsi lakásokat alakítottak ki benne. Az ezredforduló után kereslet hiányában az élelmiszerüzlet bezárt, az épület balesetveszélyessé vált, a lakókat az önkormányzat kiköltöztette. Úgy döntöttünk, hogy megmentjük az enyészettől, ezért első lépésként állagmegóvó beruházást hajtottunk végre, amely most készült el.
Célunk, hogy az Aulitzky-ház a közösségi élet színterévé váljon, ezért hamarosan egy helyi civil szervezet, a Rákoshegyért Alapítvány gondozásába adjuk, velük közösen folytatjuk a renoválást.
Rákoshegyen idén további négy patinás építményt újítunk fel: a Víztornyot (Kép u. 9.), a Schultz-házat (Baross u. 2.), a Bedő-házat (Baross u. 3.) és Hétszínvirág Óvoda épületét (Kép u. 21.).
Ezt követően esedékes Rákosligeten a Liget sor 45. szám alatti villaépület felújítása, a Kelet-Pesti Tankerületi Központtal és a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködésben, ahol a kerületi művészeti oktatás egy újabb bázisát szeretnénk kialakítani.
A rákoskeresztúri Bulyovszky-ház megmentése is szívügyünk. Az elhanyagolt épület állami tulajdonban van, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház a vagyonkezelője, korábban tüdőgondozóként, majd hosszú ideig kórházi irattárként működött. Kezdeményeztük önkormányzati tulajdonba vételét, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatja szándékunkat, várjuk a jóváhagyó kormánydöntést. Amint megkapjuk a kulcsokat, előkészítjük és elindítjuk a műemléki rekonstrukciót.

Forrás: Riz Levente polgármester Facebook oldala

Vissza
Naptár
2019 március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31