Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Meseszerű homokszobrokat készít a Kuckó Óvoda munkatársa

2020. október 9.   |   MédiatárMédiatár

A Rákosmenti Kuckó Óvoda gondnoka az óvoda kreatív közösségébe könnyen beilleszkedett, hamar a csapat üde színfoltja lett. Munkaköréhez tartozó feladatai mellett, ha ideje engedi, egyéni ötletei alapján teszi esztétikusabbá és gyermekközelibbé az óvoda környezetét.

Az óvoda apró fejlesztőszobáját bambuszerdővé varázsolta, a bejárattal szemben lévő szürke tűzfalra mesebeli tájat álmodott, az óvónénik előadásaihoz díszleteket festett, az óvodai rendezvényeken pedig arcfestéssel örvendeztette meg a Kuckó Óvoda apraja-nagyját.

Szárnyaló fantáziájával inspirálja az óvodába járó gyermekeket. Az óvoda inkluzív attitűdjét átvéve barátsággal és elfogadással fordul a fogyatékkal élő gyermekek felé is.

Az eredetileg faszobrász végzettségű gondnok közel 5 éve dolgozik a rákoscsabai óvodában, ahol napról-napra meglepi a legkisebbeket homokszobraival. Készített már nyolc karú polipot, medvét, teknősbékát és krokodilt is. Elmondása szerint minél finomabb szemű a homok, annál jobban lehet részletezni, hiszen az 5-10 perc alatt elkészülő műveket csak megfelelő állagú homokból tudja megalkotni, mert annak van tartása. A Kuckó Óvoda gondnoka elmondta, gyermekkora óta tart a művészet iránti rajongása, kiskorában rendszeresen faragott botokat és rajzolt is, ezért volt fontos számára, hogy egy olyan hivatást válasszon, amelyben kiteljesedhet, maradandót alkothat. Faszobrász munkáit az óvoda születésnapi kiállításán is megtekinthették a szülők és gyermekek, miközben a gyermekeket mestersége csínjára-bínjára is tanította.

Köszönjük, hogy homokszobraival bearanyozza a gyermekek napjait, és még színesebbé teszi a Rákoscsabán található Kuckó Óvodát!


Vissza
Naptár
2020 november
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30