Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmente pedagógusait köszöntötték

2018. június 3.   |   MédiatárMédiatár

Fanfárok hangja fogadta Rákosmente pedagógusait június 1-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, ahol Riz Levente polgármester virággal és díszoklevéllel köszöntötte a Gránit- és Gyémánt-okleveles óvónőket, tanítókat, az oktatás-nevelés területén 25, 30, 35, 40 éve kimagasló munkát végző, valamint a 2018-ban nyugdíjba vonuló pedagógusokat.

Riz Levente ünnepi köszöntőjében elismerését fejezte ki a pedagógusok előtt, akik nap mint nap azzal a céllal indulnak el munkahelyeikre, az óvódákba, iskolákba, hogy a rákosmenti gyermekek fejlődjenek, gyarapodjanak, egészséges, boldog felnőttekké váljanak.

A mai világban az oktatásnak fontos feladata, hogy megvédje a magyar kultúrát a torz és negatív mintáktól, a globalizáció veszélyeitől. A pedagógus szakma szép és fontos hivatás, amihez bátorság kell, hisz időnként ki kell mondani, mi a helyes, mi a helytelen, mi az igaz, mi a hamis, mi a jó és mi a rossz.

Rákosmente Önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan javítsa a kerületi pedagógusok munkakörülményeit. Az idén hat óvoda újul meg. Folyamatban van az Aprófalva és  Mákvirág Óvoda korszerűsítése, hamarosan megkezdődik a Hófehérke Óvoda és a Rezgő utcai Óvoda bővítése, és még az idén megújul a Kuckó Óvoda, valamint a rákoshegyi Hétszínvirág Óvoda. Az önkormányzat a tankerülettel közösen tervezi felújítani, bővíteni a Gregor József Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium épületét.

A polgármester örömmel számolt be az ünnepség résztvevőinek, hogy a mai napon több rákosmenti pedagógus állami kitüntetésben, díjban részesült. Eötvös József-díjat kapott Bella Tibor, a Gregor József Általános Iskola intézményvezetője kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként. Németh László-díjban részesült Bánfalviné Lénárt Erzsébet, a Szabadság Sugárúti Általános Iskola pedagógusa. Brunszvik Teréz-díjat vehetett át Béres Károlyné, a Rákosmenti Százszorszép Óvoda intézményvezetője és Nagyné Szabó Etelka, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda intézményvezetője. A Fővárosi Önkormányzat Bárczy István-díjban részesítette Béres Károlynét, és Károly Sára nyugalmazott pszichológust.

Az ünnepség folytatásaként azok előtt a pedagógusok előtt tisztelgett Rákosmente városvezetése, akik óvónői, tanítói oklevelüket 60 éve kapták kézhez. Gyémánt Díszoklevelet kapott Kovács Istvánné óvónő, Péntek Attiláné óvónő, Káli Béláné tanítónő, Rajmon Gyuláné tanítónő.

A színházteremben lévő pedagógusok állva ünnepelték Kelemen Attilánét, aki 1943. április 21-én, 75 éve vette kézbe tanítói diplomáját. Riz Levente polgármester Gránit Díszoklevelet adott át az idős pedagógusnak, aki ez év június 13-án tölti be 95. életévét, amihez szívből gratulálunk.

 


Vissza
Naptár
2019 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31