Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Virtuális díjátadó és online kiállításmegnyitó a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2021. január 25.   |   MédiatárMédiatár

Szakáll Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész vehette át virtuálisan az idei magyar kultúra napja tiszteletére rendezett online kiállítás fődíját, 2021. január 24-én. 

Az Erdős Renée Ház minden évben megrendezi a rákosmenti képzőművészek magyar kultúra napi tárlatát. A járványhelyzetre tekintettel idén először az alkotók és a művészetkedvelők személyes jelenléte nélkül nyitották meg a kiállítást, ennek ellenére fel sem merült a szervezőkben a gondolat, hogy elhalasszák az 1996 óta hagyománnyá vált bemutatót. 

A 26. alkalommal rendezett kiállításra 35 pályamunka érkezett a kerületünkben élő és alkotó képző-, fotó- és iparművészek jóvoltából, melyeket a hagyományokhoz híven szakértő zsűri – Szotyory László Munkácsy-díjas festőművész és Majoros Áron Zsolt szobrászművész – véleményezett és tett javaslatot a tárlat díjazottjainak személyére. 

A magyar kultúra napja alkalmából négy díj átadására nyílt lehetőség, idén a művészetbarát közönség hiányában, a különdíjról is a szakértő zsűri döntött.  

A tárlat fődíját Szakáll Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművésznek ítélték oda, melyet Horváth Tamás polgármester adott át virtuálisan. Emellett Szabó Tiborné önkormányzati képviselő is felajánlott két díjat, az ő nevében Ádám Ferenc intézményvezető gratulált online Szabó Virág szobrászművésznek és Ádámffy Pál festőművésznek. Továbbá Hatvani Zoltán önkormányzati képviselő is virtuálisan adta át az általa felajánlott elismerést Domonkosné Bán Mária textilművésznek.  

A kiállítást az Erdős Renée Ház munkatársai közösen rendezték. Az online tárlatot dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, melyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1wToyFGwrHecPFfqlPLfoejENIzr6JcfiAPzY6Jwu722LiSW1I1LQc2ZM&v=3U3Su3LueCw&feature=youtu.be


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30