Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kortársaik segítésére képzik a középiskolásokat

2020. szeptember 23.   |   MédiatárMédiatár

Háromnapos, önkéntes kortárssegítő képzés kezdődött középiskolásoknak a Vigyázó Sándor Művelődési Központban, a rendezvényt dr. Füzesi Péter alpolgármester nyitotta meg 2020. szeptember 23-án.

Rákosmente Önkormányzata a tavaly elfogadott, ötéves Helyi Esélyegyenlőségi Program keretében szervezi a tréninget, amely elméleti ismeretek átadásából, önismereti csoportjátékokból és szituációs gyakorlatokból áll. Az Alapítvány a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért (REMOK) szakemberei összesen 17 órában tartanak foglalkozásokat 15 középiskolás fiatalnak, a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, a Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Technikum, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium és a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak.

A képzést megnyitó beszédében dr. Füzesi Péter alpolgármester hangsúlyozta, hogy Rákosmente Önkormányzata kiemelt célnak tartja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok – a fiatalok, az idősek, a nők, a mélyszegénységben, valamint a fogyatékkal élők – segítését. A képzésben résztvevő fiatalok egyfajta hídszerepet tölthetnek be, bajban lévő kortársaikat világosíthatják fel arról, hogy kihez fordulhatnak, milyen segítséget kaphatnak. Ha a fiatalok körében felmerül valamilyen probléma, „felülről” nehezen fogadják el a tanácsot, sokkal hitelesebb számukra, ha a maguk korosztályából próbál valaki segíteni nekik – mondta az alpolgármester. Örömét fejezte ki, hogy Rákosmente fiataljai nagy számban jelentkeztek a képzésre, és megvan bennük a hajlandóság, hogy kortársaiknak támogatást nyújtsanak.


Vissza
Naptár
2020 október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31