Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

„Nők egészsége, a családok egészsége” – izgalmas előadások a Védőnői Szolgálat szervezésében

2020. március 6.   |   MédiatárMédiatár

A Női Egészség Évét ünnepelték március 6-án a Vigyázó Sándor Művelődési Központ fórumtermében, a Rákosmenti Védőnői Szolgálat szervezésében. Dr. Füzesi Péter alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a családok arculatát a nők határozzák meg, ezért is fontos odafigyelni egészségükre. Hozzátette, a munkaerőpiacon is erősödik a nők szerepe és külön öröm az önkormányzat számára, hogy több felelős beosztásban is női kollégák dolgoznak. A vezető elmondta, a nők családösszetartó szerepe is rendkívül fontos, melyből a nagyszülők is nagyban kiveszik a részüket, végül megköszönte a Rákosmenti Védőnői Szolgálat alázatos és odaadó munkáját, amit a kerületi kismamákért, gyermekekért végeznek.

Ezt követően Ács Rozália intézményvezető kapott szót, aki előadásában hangsúlyozta, a védőnői szolgálat egyik legfontosabb célja, hogy az általuk nyújtott ellátásokból senki ne maradjon ki, mindenki számára elérhető, hozzáférhető legyen. A védőnői rendszert 105 éves története során számtalan átalakulás jellemezte, fennmaradása annak köszönhető, hogy mindig képes volt megújulni, illetve érzékenyen reagálni a kihívásokra.

Az intézményvezetőt követően Katona Csabáné, az idei „Védőnők a gyermekáldásért” díj egyik rákosmenti kitüntetettje tartott előadást, mely során a védőnői szolgálat napi munkájáról, szépségeiről, változásairól ejtett szót. A védőnő könnyes szemmel mesélt arról, hogy 45 évnyi munka után is meghatódik attól a gondolattól, hogy ezen a területen dolgozhat. Hozzátette, inkább hivatás ez, mint munka, és örömmel tölti el az a tudat, hogy számtalan olyan esetnél segédkezhetett, ahol ugyanazzal a személlyel találkozott a megszületésénél, majd az óvodás és iskolás korban, később pedig már a gyermekáldás és szülővé válás időszakában.

A délelőtt folytatásaként számos érdekes prezentációt hallhattak a jelenlévők, Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója „A nők örök szövetségese” témakörben adott elő, még Major Zsolt Balázs pszichológus „Úgy ahogy vagyok…Létezésünk szépsége és öröme” címmel tartott bemutatót a résztvevőknek. Emellett az érdeklődők megismerhették az illóolajok erejének jótékony hatásait a nőkre, családra nézve Mikolai Anikó előadásában, de Peleskey Zsuzsanna stílustanácsadó és Mengyán Eszter újságíró, színtanácsadó prezentációin is informálódhattak a vendégek.

A szervezők egészséges ételbemutatókkal, kóstolókkal, táplálkozási- és családtervezési tanácsadással, kézműveskedéssel, jóga bemutatóval, valamint finom teákkal várták a résztvevőket, de a legkisebbekről sem feledkeztek meg, a gyermekek számára játéksarkot biztosítottak az esemény ideje alatt.

A program érdekes és izgalmas beszélgetésekkel, valamint az egymás közötti tapasztalatok megosztásával zárult.

A rendezvény védnökei Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Horváth Tamás polgármester voltak.


Vissza
Naptár
2020 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31