Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Interaktív programsorozattal ünneplik születésnapjukat a kuckó ovisok

2018. november 9.   |   MédiatárMédiatár

A Rákosmenti Kuckó Óvoda népművészeti témahét rendezésével ünnepli fennállásnak harminchatodik évfordulóját.

A programsorozat nyitó akkordját péntek délelőtt, az intézmény közösségi szobájában tartották, ahol időszakos népművészeti kiállítással találkozhatunk. Baliné Zentai Réka intézményvezető megnyitó beszédében büszkén számolt be a tárlat létrejöttének hátteréről, amely az intézmény jelenlegi és korábbi óvodapedagógusainak közös érdeme. – Rendkívül fontosak a hagyományaink, hiszen ezek segítségével ismerhetjük meg múltunkat, gyökereinket, s azt a közösséget, amelyhez tartozunk – szólt a gyerekekhez az intézményvezető. Az ünnepi program a jövő héten is folytatódik: ekkor a gyapjú megmunkálásának titkaival, a kerámiaművészettel és fafaragással foglalkozhatnak a kicsik – tudtuk meg Baliné Zentai Rékától.

– A jövőbe való továbblépéshez elengedhetetlen múltunk ismerete – hangsúlyozta beszédében Fohsz Tivadar alpolgármester, aki a kiállítás tárgyaihoz kapcsolódó gyerekkori emlékeit is felidézte az ovisok nyelvén. Ezt követően az intézmény dolgozóinak erőfeszítéseit méltatta, kiemelve, hogy a Kuckó Óvoda pedagógusai évről-évre remek, kreatív ötletekkel állnak elő az intézmény fennállásának évfordulóján.
– Ha születésnap, akkor nem maradhat el a torta! – kiáltott fel az egyik kiscsoportos ovis, s ez az alapigazság most sem esett másként. Az öt csoporttal működő intézmény hatalmas születésnapi tortáját kitörő örömmel és gyermekdalok éneklésével fogadták a kicsik.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29