Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Horváth Tamás polgármester átadta az autokláv sterilizáló berendezést

2021. március 4.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a korszerű egészségügyi ellátás megteremtésére, így a felnőtt fogorvosi ellátás minőségének javítására is. Ennek érdekében közel 2 millió forint értékben autokláv sterilizáló berendezést vásárolt az Egészségház utcai felnőtt fogorvosi rendelő munkatársainak.

A pandémia idején különösen fontos, hogy a szakemberek a betegek ellátása során használt eszközöket körültekintően, megfelelő eljárással tisztíthassák. Korábban hideg sterilizálással (vegyszeresen) fertőtlenítették a leggyakrabban használt turbina gyorsfordulatú kézi darabokat, azonban az új autokláv készülék lényege, hogy automatikusan légteleníti munkaterét, majd túlnyomásos vízgőzt juttat a készülékben, amely adott hőfokon és időtartam alatt elpusztítja a mikroorganizmusokat.

Az eszközt hivatalosan március 5-én adta át Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás Rákosmente polgármestere és Dr. Füzesi Péter Rákosmente alpolgármestere Dr. Farkas Tibor főorvos, fogszakorvos részére, aki hozzátette, hogy az Egészségház utcai felnőtt fogorvosi rendelőben alapellátás folyik, ami évente 40 ezer orvos-beteg találkozást feltételez.

Az átadón Horváth Tamás elmondta, hogy a főorvos úr kéréssel fordult az önkormányzat felé, hiszen eddig csak egy hideg sterilizáló eszköze volt a rendelőnek.
„Két szempontból is nagyon fontos ez az eszköz. Egyrészt a sterilizálást egy kicsit hatékonyabb módon tudják végezni, másrészt gyorsabb is a tisztítás, miközben a három praxis együtt tudja használni a gépet. Úgy gondolom, hogy ebben a koronavírusos időszakban különösen fontos ez a berendezés, hiszen ezzel az új technológiával még biztonságosabbá válik a betegek számára a kezelés” – tette hozzá Rákosmente polgármestere.


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30