Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Állatbarát Rákosmente: kutyachip leolvasó hely lett a Polgármesteri Hivatal

2015. május 8.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata állatbarát fejlesztéseket tervez megvalósítani a kerületben. Ennek első lépéseként a Vigyél Haza Alapítvány közreműködésével megvalósult egy új, az önkormányzatok között országos viszonylatban egyedülállónak számító ingyenes szolgáltatás, melynek célja a kerületben elkóborolt kutyák hazajuttatása a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett mikrochip leolvasó segítségével.

Az ennek kapcsán tartott május 8-ai sajtótájékoztatón a Let Alapítvány látványos kutyás bemutatója fogadta a vendégeket, majd Riz Levente polgármester vette át a szót.  A városvezető kiemelte: a Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót és közülük több mint százezer kóborol az utcákon, ezért is volt fontos, hogy Rákosmente is csatlakozzon a hiánypótló kezdeményezéshez. A folytatásban beszélt az Önkormányzat állatbarát koncepciójavaslatáról, melynek középpontjában az infrastrukturális fejlesztések és az állattartással kapcsolatos pozitív szemléletváltás áll.

Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója beszédében kitért a kóbor állatok állatorvosi azonosításról, mely eddig az állatbarátoknak gyakran nehézséget jelentett, az esti órákban pedig szinte megvalósíthatatlan volt. Megoldásként a Vigyél Haza Alapítvány olyan kutyabarát éttermeket keresett meg Budapesten, akik arra vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítványuk által kihelyezett mikrochip leolvasókat. 

Ehhez a hiánypótló kezdeményezéshez csatlakozott Rákosmente az önkormányzatok között elsőként. Miután az elkóborolt kutyát a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett mikrochip olvasóval leellenőrzik, a személyzet kapcsolatba lép az önkéntes állatorvosokkal, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy a házikedvenc hazajuthasson. A szolgáltatás mellé egy kutyakennel is kialakításra került a Polgármesteri Hivatal udvarán, mely az elkóborolt kutyák ideiglenes befogadását szolgálja.

 

 

 

 


Vissza
Naptár
2021 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28