Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Lakossági fórum Rákosmentén

2019. augusztus 6.   |   MédiatárMédiatár
Rákosmente Önkormányzata Fohsz Tivadar alpolgármester vezetésével lakossági fórumot tartott 2019. augusztus 05-én a Budapest XVII. kerület - Rákosmente Pesti út - 511. utca - 517. utca - 513. utca által határolt terület Kerületi Építési Szabályzat tárgyában a Polgármesteri Hivatal 301-es tárgyalójában. Az eseményen jelen volt Koszorúsné Tóth Katalin a terület önkormányzati képviselője is.

A városvezető először ismertette az úgynevezett „Tesco” területre vonatkozó Szabályozási Tervet, majd kitért arra, hogy az Önkormányzat Építési Szabályzatáról szóló 20/2019-es rendelet módosítása széles körű társadalmi bevonást igényel, melynek elkészült formáját a lakosság az Önkormányzat honlapján, közterületi hirdetőfelületeken, illetve helyi lapban való közzététel során ismerhette meg. 

Ezt követően a szót Morvai Orsolya főépítész vette át, aki összefoglalta a Szabályozási Terv lényegét. Eszerint a bevásárlóközpont parkolójának túlméretezett volta miatt lehetőség nyílt két építési terület kijelölésére, melyeken gyorséttermek létesülnek. Fohsz Tivadar hozzátette, a két étterem között játszótér is épül az oda érkező vendégek gyermekei számára, mivel az Önkormányzat közcélú beruházás megvalósításához kért támogatást a cégektől. A megújult kerékpárútnál a szabályozási vonal is pontosításra került.
 
A fórumon felmerülő kérdések között felvetődött, hogy ha a befektetők az építkezés ideje alatt kivágják a fákat, akkor kevesebb lesz a zöldfelület. Fohsz Tivadar kiemelte, ha valaki fát vág ki, annak megvan a pótlási kötelezettsége. A kivitelezőknek tehát gondoskodniuk kell a megfelelő zöldfelület kialakításáról. Morvai Orsolya hozzátette, az országos fejlesztésrendezési követelményekről szóló rendelet előírja, hogy 4-6 parkoló után egy nagy lombos fát kell ültetni, így bár az építkezés során vághatnak ki növényeket, azonban a munkálatok végeztével kötelesek visszapótolni azokat. 

A jelenlévők közül volt, aki úgy értékelte a javaslatot, hogy csak előnye származhat a kerületnek a gyorséttermek megépüléséből, mivel a fiatalok előszeretettel látogatják ezeket a helyeket és nem utolsó sorban az új munkahelyek több ember számára biztosítanak majd megélhetést.

A témával kapcsolatban írásos véleményüket 2019. augusztus 13-ig postai úton (1173 Budapest, Pesti út 165.), vagy elektronikus formában a szabalyozasiterv@rakosmente.hu e-mail címre küldhetik el.

Vissza
Naptár
2020 július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31