Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közlemény

2018. március 23.
Március 15-én Botrány, hírzárlat a rákosmenti városházán címmel egy valótlanságokat tartalmazó cikk jelent meg a Rákosvidék nevű hírportálon.
A szerző valótlanságot állít, amikor botrányról, hírzárlatról ír cikkében. Elhallgatja azt a tényt, hogy megkeresésére Rákosmente jegyzője levélben arról tájékoztatta a Rákosvidék szerkesztőjét, hogy kérdéseit az önkormányzattal, hivatallal kapcsolatos konkrét ügyekben a jegyzőnek, illetve az illetékes tisztségviselőknek teheti fel. Tehát botrányról, hírzárlatról szó sincs, botrányt egyedül a cikk írója próbált kelteni azzal, hogy a Polgármesteri Hivatal kommunikációs rendjét nem fogadta el, azt megpróbálta kijátszani.
A Rákosvidék hírportál szerkesztője, Adamcsik János személyesen bent járt a kerületi választási irodán és tájékoztatást kért egy ott dolgozó köztisztviselőtől. Kollégánk válaszolt a feltett kérdésekre. Adamcsik János eközben a köztisztviselő tudta és engedélye nélkül, titokban hangfelvételt készített a beszélgetésről.
Ennek leiratát Adamcsik Jánosnak a Nemzeti Választási Bizottságnak címzett, az OEVB-hez benyújtott fellebbezése tartalmazta. A fellebbezést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) jogerősen elutasította.
Az NVB határozatában leírta Adamcsik János beadványa kapcsán: „Beadványozó fellebbezésében előadott szó szerinti párbeszéd alapján valószínűsíthető, hogy a hivatkozott beszélgetésről hangfelvétel készült, így annak rögzítésére interjú céljából kerülhetett sor. Mindezekre tekintettel a Nemzeti Választási Bizottság megállapítja, hogy nem tekinthető rendeltetésszerű joggyakorlásnak Beadványozó azon eljárása, amelynek során a Ve. szerinti tájékoztatási kötelezettségre hivatkozással próbált nyilatkozatot kikényszeríteni, nyilatkozattételre nem jogosult személytől.”
Az NVB elutasító határozatát Adamcsik János nem vitatta, nem nyújtott be fellebbezést, az jogerőssé vált.

A hivatali köztisztviselőnk személyiségi jogait sértő, az újságírás alapvető szakmai és erkölcsi normáit semmibe vevő titkos hangfelvétel készítése és felhasználása miatt az Adamcsik János képviselte Rákosvidékkel a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal a továbbiaknak nem kommunikál.

Rákosmenti Polgármesteri Hivatal

Vissza
Naptár
2019 március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31