Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Veterán gépjárművek nyárbúcsúztató felvonulása

2018. szeptember 8.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata negyedik alkalommal látta vendégül az Adler Sport Club veterán kerékpárok, velocipédek immár hagyományos Magyar Kastélyok Kerékpár Túrájának résztvevőit, melyhez csatlakoztak az 1945 előtti veterán cabriolet Mercedes, Rolls Royce, Jaguár, BMW és Ford gépjárművek, valamint motorkerékpárok tulajdonosai.

A zuglói klub tagjai korhű ruhákban, a közlekedés őskorára emlékeztető kerékpárokkal, velocipédekkel, motorkerékpárokkal és ma is kiváló állapotban lévő négykerekű csodákkal érkeztek 2018. szeptember 8-án a Fő térre, ahol Riz Levente polgármester fogadta a túra résztvevőit. Rákosmente többszörösen kiérdemelte már a kerékpárosbarát település címet, így különösen nagyra értékeli az Adler Sport Club hagyományteremtő céllal életre hívott veterán kerékpáros felvonulást, fogalmazott a városvezető. A rendezvény méltó emléket állít az 1881-ben Kosztovics László, az első velocipéd tulajdonosa és baráti társasága által szervezett túrának.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Fő téren felsorakozott veterán járműcsodákra, különösen a legelső Ford autó korhű  mása vonzott igen sok érdeklődőt. A Fordot Szalai Krisztián és édesapja, Szalai János eredeti tervrajzok alapján készítették.
 
A vendéglátók uzsonnával és frissítővel kedveskedtek a túra résztvevőinek, akik kora reggel indultak a Vajdahunyad várától. Fülöp István, az Adler SC elnöke köszönetet mondott a rákosmentieknek a szíves vendéglátásért, majd útjukat folytatva Pécelt, Isaszeget érintve a Gödöllői Királyi Kastélyhoz vonultak.

 

 


Vissza
Naptár
2019 június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30