Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Közel ezer kutyán segítettünk az elmúlt 5 évben

2020. október 13.
Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet az állatok védelmére, a kulturált állattartás feltételeinek megteremtésére, a gazdák és a házikedvencet nem tartó lakosok harmonikus egymás mellett élésének fenntartására.

Az Állatbarát Rákosmente koncepció keretében 2015-től folyamatosan növeljük a kutyapiszok tárolók számát, a nyár folyamán pedig újabb kutyaürülék-gyűjtőket helyeztünk ki a kerület 10 pontján, így összesen 60 darab láda segíti a köztisztaság fenntartását. Emellett az elmúlt esztendőkben kutyafuttatókat létesítettünk Rákosmentén, és sikeresen működtetjük az ingyenes chipleolvasó-rendszert, mely a Városházán 0-24 órában elérhető.

A koncepció része továbbá az a két, a Polgármesteri Hivatal udvarán található kutyakennel is, melynek az elmúlt 5 évben összesen 998 lakója volt. A legutóbbi, chippel ellátott négylábúakat az Erdő utcában találták kollégáink, azonban a gazdák felkutatása – mivel vidéki volt a lakcímük – több időt vett igénybe.

Ezúton szeretnénk felhívni minden felelős állattartó figyelmét arra, hogy amennyiben megváltozik lakcímük, telefonszámuk, arról az állatot kezelő orvost is tájékoztatni szíveskedjenek, ugyanis csak a szakember jogosult az országos ebnyilvántartásban módosítani az adatokat.

Köszönjük, hogy ezzel a pár percet igénybe vevő bejelentéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy minél hamarabb értesíthessük a gazdákat kedvencük hollétéről, és rövid időn belül visszajuttassuk őket szerető családjukhoz!

Az állatok társaink, hozzánk hasonlóan örülni és szenvedni képes lények, sorsukért felelősséggel tartozunk és fontos, hogy erre figyelmeztessük a környezetünkben élő embertársainkat is.


Vissza
Naptár
2020 november
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30