Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Miniszteri látogatás a Rákosmenti Csicsergő Óvodában

2019. január 18.   |   MédiatárMédiatár

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tett látogatást a Rákosmenti Csicsergő Óvodában január 17-én. Az EMMI minisztere a rákoskeresztúri nevelési intézmény meghívásának tett eleget, ahol sajtótájékoztató keretében számolt be az elmúlt évek oktatást érintő kormányzati döntéseiről, valamint megtekintette az intézményben folyó oktatási, nevelési munkát.
Az óvodát a magyar oktatási rendszer egyik legfontosabb szervezetének tartom, kezdte beszédét Kásler Miklós. Hozzátette, a kormány döntése értelmében a következő években országszerte száz új óvoda épül, és legalább nyolcvan intézmény megújul. Az óvodai férőhelybővítések, a pedagógusok számának növelése, a kapacitásbővítés és infrastrukturális fejlesztések célja, hogy a magyar óvodákban az egészséges életmódra nevelés, az érzelmi, erkölcsi és közösségi nevelés, valamint az anyanyelvi, értelmi fejlesztés magas szinten megvalósuljon, zárta gondolatait a miniszter.
A Rákosmenti Csicsergő Óvodában ezek az alapelvek érvényesülnek, hiszen az intézmény életére, munkájára jellemző a tevékenységközpontú szemlélet, a személyre szabott fejlesztés, a változatos mozgás és informatikai nevelés. Emellett az óvoda referenciaintézmény is, vagyis az itt dolgozó pedagógusok jógyakorlatok útján adják át a tapasztalatot a következő generáció tagjainak, hangzott el Nagyné Szabó Etelka intézményvezető köszöntőjében.
Rákosmente Önkormányzata minden alkalommal büszke arra, amikor egy tárcavezető kerületünkben található helyszínre látogat el, emelte ki Fohsz Tivadar alpolgármester. E bejárások során tudjuk azt megmutatni fejlesztési törekvéseink eredményeit, jelen esetben azt, hogy milyen magas szintű nevelő munka zajlik oktatási, nevelési intézményeinkben, jegyezte meg a városvezető.  Az önkormányzat kerületi óvodák fejlesztése iránti elkötelezettsége évek óta tetten érhető: a tavalyi esztendő végére szinte teljesen befejeződött az Aprófalva és Mákvirág Óvodák energetikai korszerűsítése, ebben az évben pedig egy nagy beruházásunk indul, a Százszorszép ovi bővítése, ahol egy csoport,- és egy tornaszobával nő az épület alapterülete.
A sajtótájékoztatóra ellátogatott Bódis József oktatásért felelős államtitkár, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Dr. Fenke Ferenc és Piláth Károly önkormányzati képviselő, akik az esemény végén több csoportszobában is betekintést nyerhettek az itt folyó szakmai munkába.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29