Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

!FRISS HÍR!

2021. január 27.   |   MédiatárMédiatár

Tegnap, a délutáni órákban jelentkezett az önkormányzat portáján a két, otthonukból együtt elkóborolt kutyusok gazdája. Az azonosítást követően a tulajdonos a német dog fajtájú ebet a rákosligeti állatorvosi rendelőintézetbe szállította Lambert Krisztina, a Lehetőség Ebterápiás (LET) Alapítvány kuratóriumi elnökének segítségével. Az állatot ezután beoltották és ellátták chippel, az amerikai bulldog típusú eb állatorvosi papírjait pedig a gazda a mai nap folyamán juttatja el a hivatalba. 

Ezúton is köszönjük szépen, hogy segítették Igor és Maci hazajutását!

Újabb két ebnek biztosítottunk menedéket, keressük a gazdájukat!

A Segítő Angyalok Alapítvány munkatársai a mai napon lakossági jelzés alapján egy német dog fajtájú és egy amerikai bulldog típusú ebet fogtak be az Akadémiaújtelep Kőbánya felőli szélén, majd beszállították őket a XVII. kerületi Polgármesteri Hivatalba. 

A kutyák átvizsgálásakor a chipolvasó nem jelzett beültetett elektronikus transzpondert, ezért munkatársaink ellátták, majd elhelyezték őket az önkormányzat erre a célra létesített kenneljeiben. 

Ezúton szeretnénk felhívni minden felelős állattartó figyelmét arra, hogy a csupán pár percet igénybe vevő, fájdalommentes és alacsony költséggel járó chipezés 2013 óta nemcsak választható, hanem kötelező előírás az ebtartók számára. A chip és a regisztrálás együttesen teszi lehetővé, hogy elkóborolt, elveszett kutyusunkat minél hamarabb megtaláljuk.  

A közösségi oldalakon megkezdődött a házi kedvencek tulajdonosainak felkutatása, amennyiben ez nem jár sikerrel, az állatok a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatához kerülnek, ahol a gazdik jelentkezhetnek értük. Kérjük, ha felismerik a kutyákat, az alábbi telefonszámon jelezzék kollégáinknak: 06 1/ 253-3300. 

Köszönjük segítségüket!


Vissza
Naptár
2021 április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30