Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Télre készül és készít fel a katasztrófavédelem - felkészítő gyakorlatot tartottak Rákosmentén

2019. október 28.   |   MédiatárMédiatár
A rendkívüli téli időjárás következményeinek kezelésében érintett szervezetek részére tartott értekezletet és gyakorlati felkészítést 2019. október 28-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A nap első felében a szakemberek elméleti felkészítése zajlott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai központjában, délután pedig Rákosmente Önkormányzatának jóvoltából az úgynevezett Nyilas-táblánál vette kezdetét a módszertani gyakorlati felkészülés a hivatásos és önkéntes mentőszervezetek részvételével.

Az eseményen részt vettek Horváth Tamás polgármester, dr. Füzesi Péter alpolgármester, dr. Bakos András alpolgármester és Andó Miklós önkormányzati képviselő.

A bemutató megkezdése előtt egy új mobil árvízvédelmi gátfalról hallhattak előadást a szakemberek, majd megkezdődött a gyakorlatban résztvevő járművek bemutatása. Szó esett arról is, hogy a téli felkészítés során milyen eszközök állnak rendelkezésre, ezek hogyan működnek egy esetleges veszélyhelyzet elhárításakor, illetve, hogyan tehető gördülékennyé a kapcsolattartás ilyen helyzetekben a hivatásos tűzoltók, az önkéntes mentőszervezetek és az érintett hatóságok között. 

A katasztrófavédelem különböző szintű szervezeteinek állománya folyamatosan gyakorolja a téli időjárás idején szokásos teendőket, valamint azt, hogy milyen intézkedéseket kell meghozni, ha az intenzív havazás és a viharos szél miatt fennakadások keletkeznek az ország bármely pontján.
 
Az idei felkészülés során bemutatkozott egy mentőkonvoj, mely egy esetleges nem várt rendkívüli helyzetből mentést szimulálta, visszatekintve a 2013. márciusi rendkívüli időjárás okozta fennakadásokra.  

Horváth Tamás polgármester a Rákosmente Televíziónak adott interjújában elmondta, Rákosmente Önkormányzata mindig is kiemelt figyelmet fordított a katasztrófa-, és polgárvédelmi gyakorlatokra, melyeket minden évben a kerületben is megtartanak, hiszen fontos, hogy a szakemberek megfelelő felkészültséggel várják a telet és az esetleges váratlan helyzeteket. Hozzátette, az önkormányzat szívesen állt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendelkezésére a helyszín biztosítása kapcsán és kiemelte, a városvezetés célja a helyi rendvédelmi szakemberek munkájának támogatása és a lakosság biztonságos mindennapjainak fenntartása. A polgármester emellett azt is elmondta, ez egy hatalmas elismerés Rákosmentének, ugyanis a kerület nem csak a helyszínt biztosíthatta az eseménynek, hanem az itt dolgozó szakértők is olyan hatékonyan végzik a munkájukat, hogy be lettek vonva a mai országos téli felkészítő gyakorlatba.

Vissza
Naptár
2020 szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30