Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Költészet ünnepe a Piroska Óvodában

2019. április 12.   |   MédiatárMédiatár

József Attila születésnapján, április 11-én országszerte a költészet-napját ünnepeljük. A vers egyaránt hat a kisgyermek és a felnőtt érzelmeire, ha kell felvidít, mosolyra fakaszt, vagy éppen helyettünk szól. Nem véletlen, hogy életünk minden fontosabb eseményéhez – legyen az óvodai, iskolai ünnepség, nemzeti ünnep, házasság, stb.  – versek, oda illő versidézetek kapcsolódnak.

A Rákosmenti Piroska Óvoda közössége immár nyolcadik éve együtt ünnepli a gyerekekkel, a szülőkkel a költészet napját. A hagyományteremtő ünnepségre ellátogatott Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Fohsz Tivadar alpolgármester.

Molnárné Bán Ildikó intézményvezető elmondta, a költészet már kisgyermekkorban beszivárog a gyermekek fülébe, ha sok szép verset, mondókát, megzenésített verset hallgatnak. Fontos, hogy már az óvodások is megérezzék a szöveg minőségét, ráhangolódjanak a rímekre, hiszen nemcsak a szókincsük, hanem az érzelmeik is gazdagodnak a szépen csengő szavaktól, dallamoktól, hangsúlyozta az intézményvezető.

A Piroska óvodások költészet napi ünnepségére a Pillangó, a Csiga, a Katica és a Süni csoport, anyanyelvi játékokkal, versekkel, találós kérdésekkel készült. Az óvodás Kardos Ádám a Kóró és a kismadár című mese elmondásával kápráztatta el a közönséget, majd a program befejezéseként az óvodapedagógusok – Halász Árpádné, Takáts Irén, Karahi Gáborné, Mihali Pálné, Vágyiné Oláh Tünde, Péntek Judit, Bukucsné Csalló Andrea, Kuzmáné Lengyel Anita, Konkolyné Mária – a Répa című versesmesével tették emlékezetessé József Attila születésnapját.


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29