Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán

2018. május 17.   |   MédiatárMédiatár

2018. május 17-én gyakorlatot tartott Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse, Önkéntes Polgári Védelmi Szervezete, a Delta Országos Katasztrófa Mentőcsoport, a Delta Polgárőrség, a báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület, valamint Tete Helyőrség.

A rendezvényt Horváth Tamás alpolgármester beszéde nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent szervezetek résztvevőit, az önkénteseket és a kerület óvodáiból érkezett gyerekeket, illetve pedagógusokat. Külön hangsúlyozta, milyen fontos a gyerekek tájékoztatása, hiszen ezen a gyakorlaton többféle eseményt és mentési formát mutatnak be. Ezen keresztül a felnövekvő nemzedék megismerheti a katasztrófavédelem, a polgári védelem, a közterület-felügyelet, illetve az egyéb testületek és önkéntes szervezetek mindennapi, összehangolt munkáját. Mint mondta: fontosnak tartja a honvédelmi és rendvédelmi szervek feladatainak megismertetését főképp így, hogy már rég megszűnt a kötelező sorkatonai szolgálat is.
Ezt követően Tóth Csaba Csongor rendezvény-koordinátor irányításával elkezdődött a gyakorlat, melyen egy kitalált balesetet illusztrálva végezték az munkát: a drónos felderítést, a helyszín biztosítását, az összehangolt életmentést, majd a további veszélyelhárítást és tűzoltást is.  A rendezvény-koordinátor folyamatos tájékoztatásával bemutatta a résztvevők munkáját, a folyamatot, és a nem várt eseményeket is, melyet a közel 600 kerületi óvodás is nagy izgalommal figyelt.  A mentésen részt vett önkéntes és hivatásos szervek - technikai eszközeiket összehangolva - többek közt tűzoltóautókat, mentő- és rendőrautót, egy emelőkosaras járművet és egy lánctalpas harcjárművet is bevetettek.

A gyakorlat folytatásaként Rákosmente Önkormányzata idén hetedik alkalommal rendezi meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat, a városközpont szomszédságában található Nyilas-táblán. A 2018. június 15-17. közötti programsorozat számos rendkívüli látnivalóval várja az érdeklődőket, mely szakszerű, hagyományokat tiszteletben tartó, színvonalas, a családok számára tartalmas szórakozást biztosít. A honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi látványelemek megjelenítésével közvetítik a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit, elősegítve ezzel a lokálpatriotizmus erősítését. Az ország számos pontjáról érkező hagyományőrző egyesületek, csapatok mellett a hivatásos rendvédelmi szervezetek, oktatási intézmények is részt vesznek az eseményen.  A Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is külön kiállítóhellyel és programokkal színesíti az eseményt. A rendezvényről bővebben a www.rendvedelminapok.hu oldalon tájékozódhatnak.


Vissza
Naptár
2019 január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31