Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kiállítás a magyar-lengyel barátság jegyében

2019. október 24.   |   MédiatárMédiatár

Nemzeti ünnepünk előestéjén, 2019. október 22-én, Iwona Jankowska-Mihulowicz festőművész kiállításának megnyitóján Rákosmente Önkormányzata nevében Horváth Tamás polgármester köszöntötte a lengyelországi Krosnoi Járás testvérvárosi küldöttségét, Andrzej Guzik elöljáró-helyettes vezetésével, a horvátországi Lovran testvérvárosi küldöttségét, Branislav Petkovic Képviselő-testületi elnök vezetésével, Gyergyószentmiklós testvérvárosi küldöttségét, Nagy Zoltán polgármester vezetésével, valamint Csonkapapi testvérvárosi küldöttségét, Kiss Pál polgármester vezetésével.

A városvezető hangsúlyozta, nemzeti ünnepünk előestéjén már évek óta lengyel művészek alkotásaiból nyílik tárlat a Vigyázó Sándor Művelődési Központ Ballonyi Galériáján. A hagyományt folytatva, ezúttal Iwona Jankowska-Mihulowich festőművész hozta el Rákosmentére alkotásait, hogy művészete által a rákosmentiek is betekintést nyerhessenek a lengyelországi Krosnoi Járás hétköznapjaiba, legszebb tájaiba.

A folytatásban Andrzej Guzik méltatta az ezer éves magyar-lengyel barátság örök érvényét, kiemelve a művészet erejét, amelynek megértéséhez nem kell, hogy a két nép ismerje egymás anyanyelvét. Iwona Jankowska-Mihulowich – Lengyel Művészek, Festők és Grafikusok Egyesületének tagja – köszönetet mondott Rákosmente Önkormányzatának és a művelődési központnak, amiért lehetőséget biztosítottak számára, hogy művei által tolmácsolja a magyar emberek felé a lengyelek természet iránti szeretetét.

Az ünnepi eseményen közreműködött Németh Hajnalka fuvolaművész.

A kiállítás november 10-ig látogatható.


Vissza
Naptár
2020 augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31