Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Idén is megrendezésre kerül a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

2015. június 12.

Felismerve a társadalmi közösséghez való tartozás, a hazaszeretet, a honvédelem ismeretének és oktatásának fontosságát, Rákosmente városvezetése 2012-ben életre hívta a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok című programsorozatot. Látva az elmúlt évek töretlen sikerét a városvezetés úgy döntött, hogy negyedik alkalommal is megrendezésre kerül az esemény, a Ferihegyi út – Rákos-patak mentén található közel 20 hektáros területen.  Az országos rendezvény ezúttal június 12-14. között várja majd vendégeit, ahol betekintést nyerhetnek a szárazföldi erők múltjába, jelenébe és jövőjébe. Az rendezvény fővédnöke: Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A cél egy olyan színvonalas, a családok számára tartalmas szórakozást, ismeretterjesztést kínáló hétvége megvalósítása, melynek során a honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi látványelemek megjelenítésével közvetítenék az ifjúság számára a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit, elősegítve ezzel a lokálpatriotizmus erősítését. Az ország számos pontjáról érkező hagyományőrző egyesületek, csapatok mellett a hivatásos rendvédelmi szervezetek, oktatási intézmények is jelezték részvételüket.  A Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is külön kiállítóhellyel és programokkal színesíti az eseményt.

A rendezvény egyben tiszteletadás: a rendvédelmi dolgozók áldozatos, hősies, fáradtságot nem ismerő munkájának megbecsülése.

Programtervezet:

Június 12. péntek:
16:00 óra
0. nap, melynek során érkeznek a résztvevők, elfoglalják kijelölt helyüket, felépítik táborhelyüket, kiállítják a magukkal hozott eszközöket, leparkolják gépjárműveiket, készülnek a másnapi ünnepélyes megnyitóra, hivatalos programokra még nem kerül sor.

Június 13. szombat:
9:15 óra
Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, Központi Zenekar. Vezényel: Kovács Tibor alezredes – Térzene, katonás ébresztő, rendezvényre hívogató dallamok

9:45 óra
Hivatásos és hagyományőrző résztvevők, szervezők számára közös sorakozó a rendezvény központi részén

10:00 óra
Ünnepélyes megnyitó:
• A történelmi zászlóvivők bevonultatása,
• beszédet mond: Riz Levente polgármester

• Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára
• Bucsek Gábor rendőr dandártábornok rendőrségi tanácsos, Budapest rendőrfőkapitánya

10:25 óra
Áldás a rendezvényre és a résztvevőkre

10:50 óra
Kerületi menetoszlopos felvonulás

11:15 óra
NAV Bevetési Főigazgatósága, Bevetési Csoportja (Merkúr) bemutatója

11:45 óra
MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred dinamikus bemutatója: Robbanóanyag-kereső kutyával gépjármű átvizsgálása és a megtalált improvizált robbanótest hatástalanítása robot és tűzszerész ruha alkalmazásával.

13:30 óra
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Műveleti Osztályának bemutatója

14:30 óra
Dél-pesti Önkéntes Mentő Csoport éves, rendes gyakorlata, szimulált katasztrófahelyzet elhárítása JVBT-55 lánctalpas műszaki mentő, MAZ 537 nehézvontató, BRDM 2 páncélozott felderítő harcjármű, ATSZ 59g darus vontató, drónok és más különleges mentőeszközök bevonásával bevonásával

18:00 óra
ACustom Blues Band műsora (blues, klasszikus rock zene)

20:00 óra
Deák Bill Gyula koncertje (a blues királyaként emlegetett énekes fellépése rocktörténeti klasszikusokat ígér)

Június 14. vasárnap:
10:00 óra
Tete Helyőrség harci bemutatója

10:30 óra
Magyar Honvédvadász Hagyományőrző és Sportegyesület hadijátéka

11:00 óra
Határvadász alakulat szimulált fegyveres határsértési esemény elhárításának bemutatója
Szombaton és vasárnap a kis bemutatóhelyen a kutyás szervezetek tartanak egymást váltva, tájékoztató, bemutató foglalkozásokat az érdeklődőknek.

 

Kedvcsináló:


Vissza
Naptár
2020 augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31