Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Sikeresen véget ért a számítógépes adatkezelő képzés

2013. február 22.   |   MédiatárMédiatár
2012 októberében ingyenes számítógépes adatkezelő képzés indult a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0002 kódszámú „Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén” című pályázat keretében. A képzésen 14 akcióterületi lakos vett részt, mindannyian sikeres vizsgát tettek.  A tanúsítványokat Fohsz Tivadar alpolgármester adta át és elmondta, hogy büszkék lehetünk kerületi lakosainkra, hiszen egy számítógépes tanfolyam elvégzése manapság nem könnyű feladat.

Az oktatás minden héten kedden és csütörtökön volt, az érintettek összesen 172 órán vettek részt. A képzést elvégzők tanúsítványt kaptak, melynek feltétele az órák 90%-án való részvétel, illetve a modulzáró vizsgák sikeres letétele volt. A tanfolyam alkalmával öt modult kellett teljesíteni: számítástechnikai alapismeretek, operációs rendszerek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, valamint hálózati alapismeretek, internet és e-ügyintézés.

A képzés célja az volt, hogy a programot elvégzett hallgatók a jövőben alkalmasak legyenek a társadalmi és gazdasági élet különböző ágazataiban, az adott területhez tartozó irodai és ügyviteli munkában, a gazdálkodó egységek szakmai munkájában alkalmazott számítástechnikai feladatok alapszintű elvégzésére, a Word szövegszerkesztő használatára, valamint a hálózatba kötött Windows rendszereken történő munkavégzésre. Az internet felhasználó szintű alkalmazásával képesek legyenek az elektronikus kommunikáció megvalósítására, a gyors keresésre, információk gyűjtésére, az e-ügyintézés alapszintű megvalósítására és a begyűjtött információk táblázatokba foglalására.

A „Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén” című pályázat keretében a számítógépes adatkezelői tanfolyam mellett Rákosmente Önkormányzata álláskereső tréninget, tanulástechnikai tréninget, parkgondozói tanfolyamot indított, valamint irodai asszisztens szakképzést és nyári diákmunkát biztosított az akcióterületen élő rákosmenti lakosok részére.
Vissza
Naptár
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31