Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Kosárlabda-maraton a Balassi iskolában

2019. november 25.   |   MédiatárMédiatár

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben. A lelkes szervezőknek köszönhetően ezúttal 3 korosztály 24 kosárlabda csapata küzdött egymással a hajnali órákig. A rendezvényre örömmel fogadta el a meghívást Horváth Tamás polgármester és Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, valamint az iskola igazgatója Farkas György. A nyitó gálamérkőzésen, egy-két bemelegítő dobás után, mindhárman szívesen mutatták meg a diákoknak, még nem felejtették el az egykor jól begyakorolt dobómozdulatokat.

Horváth Tamás köszöntőjében gratulált a diákoknak, hogy már több mint tíz éve töretlen lendülettel rendezik meg a 24 órás kosárlabda versenyt, amely bizonyítja, hogy a diákok nem csak az országos tanulmányi versenyeken jeleskednek, de a sportra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Sztrikinácz Bence, a rendezvény fő szervezője elmondta, az iskola 600 tanulója közül az idei évben közel 200 balassis diák vesz részt a versenyen.  Az életkor nem számít, bárki indulhat, az a lényeg, hogy az ötödikesektől az érettségi előtt állókig, mindenki jól érezze magát ezen a napon. Aki éppen nem játszik, az nézhet filmet, pingpongozhat, és aki nagyon elfárad, az a pihenőszobában óriási babzsákokon még aludhat is egy kicsit.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium mindig is nagy hangsúlyt fektetett a sportra, illetve annak előnyeire. Ezt a törekvést jól tükrözi a Balassi 8. Diák-Sportegyesület is, amely az idei tanév elején kezdte meg a működését. A B8DSE (Balassi 8. Diák-Sportegyesület) az idei tanévtől szoros kapcsolatot ápol a Keresztúri Sportegyesülettel, mely kerületünk egyik meghatározó utánpótlás nevelést végző kosárlabda csapata és egyben a rendezvény egyik támogatója. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) minden évben megrendezi a B33-as kosárlabda bajnokságot, melyen a Balassis diákok évről-évre nagyszerű eredményeket érnek el.


Vissza
Naptár
2020 augusztus
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31