Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Új eszközökkel segítjük az idősgondozást

2020. október 8.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzatának kiemelt céljai között szerepel, hogy a kerület időskorú lakossága iránt cselekvő felelősséget vállalva olyan idősügyi tevékenységet valósítson meg, amely szolgálja a korosztály egészségének megőrzését, a családon belüli szerepük erősítését, továbbá közösségi és kulturális programokat biztosítson számukra.

Régóta dédelgetett álmunk vált valóra, amikor 2019-ben elnyertük az „Idősbarát Önkormányzat” címet. Az „Idősbarát Önkormányzat” címmel járó 1.000.000.-Ft pénzösszeg olyan célokra került felhasználásra, melyek maradandó, hasznos és egyben különleges értékeket teremtenek az idős polgárok számára.

Ezen címmel elnyert összegből valósult meg az „Idősbarát Önkormányzat Prevenciós Táska” elnevezésű projekt. Az Idősbarát Önkormányzat Prevenciós Táska egy olyan logóval ellátott táska, amely az idősek egészségét védő, preventív céllal használt eszközöket (vérnyomásmérő, vércukormérő, hozzá tartozó tesztcsíkkal, pulzoximeter, kézi masszírozó készülék 4 különböző masszírozófejjel, manikűrözéshez használt eszköz - körömolló, körömcsipesz -, digitális lázmérő) tartalmaz.

Horváth Tamás polgármester a mai napon, a fenti felszereltséggel rendelkező táskából 12 darabot az idősgondozás területen dolgozó szociális gondozók részére nyújtott át és további 3 darabot pedig az idős klubok részére adott át. Utóbbiakban alapfelszereltségként egy magas minőségű vérnyomásmérő, pulzoximeter, digitális lázmérő és vércukormérő került, valamint lehetőség lesz további, a klubtagok igényeit, biztonságérzetét kielégítő eszközök elhelyezésére.

A polgármester köszönetet mondott a dolgozóknak a kitartó munkájukért, hiszen a jelenlegi helyzet még több és nehezebb feladatot ró a szociális ellátás és a házi segítségnyújtásban dolgozóknak. Bízik abban, hogy ez a táska segítségre lesz munkájuk során, de elsősorban az idős gondozottak jólétét szolgálja. Fontos, hogy a jelen helyzetben felkészültebbek legyünk és több odafigyeléssel védjük időskorú embertársaink egészségi állapotát. Köszönetet mondott Szabó Katalin képviselő asszonynak, akinek az összefogásának köszönhetően az elismerő címmel nyert pénzösszeg az idősgondozás, idősellátás számára került visszaforgatásra.

Az „Idősbarát Önkormányzat” címmel nyert összegből megvalósításra került egy meseíró pályázat is „Nagyi mesélj!” elnevezéssel, amelyből átadásra került az idős klubok számára 20-20 példány.
A pályázat hozzájárult a generációk közötti együttműködés és az élő, működő kapcsolat fejlesztéséhez, mellyel a társadalmi összetartozás erősíthető.
A pályázatra beérkezett mesék a kitartásról, bátorságról, udvariasságról és szeretetről szólnak, s közvetítenek örök értéket mindannyiunk számára.


Vissza
Naptár
2020 november
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30