Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Egy éve a helyi vállalkozásokért – születésnapját ünnepelte a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda

2018. október 17.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének döntése alapján, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház hetedik tagintézményeként 2017. október 9-én megkezdte munkáját a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda a Pesti út 80. szám alatt. Az intézmény az ügyfelek, programra látogatók visszajelzése alapján igényes, jó hangulatú hely, ahol felkészült szakértők segítik a már működő, vagy újonnan induló helyi vállalkozásokat, vállalkozókat projektötleteik megvalósításában.

Az RV17 iroda 2018. október 17-én ünnepelte fennállásának első születésnapját, mely alkalomból nyílt nap várta az érdeklődőket. A megnyitó rendezvényen Klein Marianna, az iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Riz Levente polgármester gratulált az egy éves születésnap kapcsán. Köszöntőjében kiemelte, a Vállalkozásfejlesztési Iroda egyfajta zöldmezős beruházásként, gyakorlatilag a nulláról épült fel a kerületben, népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az eltelt 1 esztendő alatt több mint 300 érdeklődő fordult meg a létesítményben. A tavalyi megnyitó óta eltelt egy évben 18 különböző rendezvényt szerveztek az itt dolgozó szakemberek: üzleti klubnapok, nyílt nap, bemutató foglalkozások iskolásoknak, valamint workshopok színesítették a kínálatot. Riz Levente hangsúlyozta, az egyik leginkább kedvelt tréning a Start Up Mami! program, mely a gyes-ről, gyed-ről visszatérő anyukák, vállalkozni szándékozó hölgyek számára ad lehetőséget az újrakezdéshez. A városvezető végezetül szólt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány segítő közreműködéséről is, a szervezet munkatársai, tanácsadói ugyanis rendszeresen részt vesznek az üzleti klubnapokon, rendezvényeken, amikor előadás, vagy tanácsadás keretében ismertetik a mikrovállalkozások részéről igénybe vehető hitellehetőségeket.

Ezt követően Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke szólt a jelenlévőkhöz és örömét fejezte ki az RV17 iroda egy éves fennállása tekintetében. Emlékeztetett rá, a 2000-es évek elején a 40 év alatti vállalkozók száma csökkenő tendenciát mutatott. Ez a negatív folyamat, többek között a különböző vállalkozásfejlesztési irodák hasznos munkájának köszönhetően, megállt, sőt megfordult, egyre több fiatal lát perspektívát a vállalkozói létben.
A megnyitó végén négy helyi vállalkozó számolt be saját sikeréről, valamint arról, hogy mi mindent köszönhetnek a RV17 irodának.
Az intézmény nyílt napján 19.00 óráig ingyenes programok várták az érdeklődőket.

 


Vissza
Naptár
2020 február
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29