Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmente 25 „ütős” éve

2020. március 2.   |   MédiatárMédiatár
Óriási érdeklődés mellett zajlott 2020. február 29-én, a 25. jubileumi Dobosok Farsangja, amelyen, ahogy már megszoktuk, ezúttal is fantasztikus koncertek sztárfellépőkkel, hangszerkiállítások és mesterkuzusok várták az ütősök rajongótáborát a Vigyázó Sándor Művelődési Központban. 
 
A színházteremben, teltházas közönség előtt Horváth Tamás polgármester köszöntötte Martonosi Györgyöt, aki 1996-ban megálmodta, létrehozta és azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi a magyarországi ütősök egyik legnagyobb ünnepét, a Dobosok Farsangját. A városvezető elismerését fejezte ki azért a kitartó munkáért, amelynek köszönhető, hogy az elmúlt 24 évben több mint 700 magyar és külföldi kiváló előadónak tapsolhatott a közönség Rákosmentén.

Szakmai életem meghatározó eseménye volt a 24 évet megélt Dobosok Farsangja, hangoztatta a 77 éves Martonosi György, aki ezúttal is óriási lendülettel készült az ütős társadalom egyik legnagyobb ünnepére, de a szervezés nagy részét már két éve átadta fiának, Martonosi Lászlónak, aki szintén elválaszthatatlan a doboktól.

A galérián, Gyuri bácsi legkedvesebb dobfelszereléseinek társaságában látható az elmúlt 25 év Dobosok Farsangjának plakátjai, illetve a Tam-Tam Dobcentrum kiállítása és bemutatója, ahol a különböző ütős hangszereket a vállalkozó kedvű látogatók is kipróbálhatták. Kora délután Szanyi János a dobolás rendszereiről, Tatai Tamás a Led Zeppelin egykori dobosának, John Bonhamnak különleges trükkjeiről tartott előadást. Fazekas András a rockdobolás, míg Huszár Endre az elektromos és hibrid dobolás alapjaiba adott betekintést. Szendi Gábor dobkurzust tartott.

Az esti háromrészes szuperkoncerten a fiatal generációt képviselve fellépett a Dobmánia tábor győztese Lehárik Erik, valamint Mészáros Magor, Fazekas Tamás, Czimerman Csaba és a Hutchky és Stars, valamint az est főszereplői Borlai Gergő, Solti János a Magyar Atommal és Geröly Matyi.

A rendezvényt támogatta Rákosmente Önkormányzata.


Vissza
Naptár
2020 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31