Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Átadták Rákosmente Új Városközpontját

2011. május 1.   |   MédiatárMédiatár

Rákosmente, 2011. május 1. - A mai napon, ünnepélyes keretek között átadták Rákosmente Új Városközpontját. A kerület legnagyobb beruházási projektje 1,6 milliárd forintból valósult meg, melyhez 936 millió forint uniós támogatást sikerült elnyerni Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának.

 

A fejlesztés keretében a Pesti úti, régi buszpályaudvar helyén egy modern Főtér került kialakításra, vízjátékkal, egy cukrászdát, nyilvános illemhelyet is magába foglaló multifunkcionális épülettel és gondozott zöldfelülettel. A Főtér mellett megújultak a lakótelepi közterületek: a Szent Kereszt tér, a Pesti út északi oldalának zöldfelülete, a Fuchs-kastély kertje, a Pesti út déli oldalán pedig új buszforduló és gyalogos sétány került kialakításra. A közterületi fejlesztések mellett megvalósult a Városháza épületének akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése, valamint egy új épülettel gazdagodott a városközpont, melyben étterem, kávézó és a kerületi vállalkozások számára bérelhető irodahelyiségek találhatók.

 

Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta, hogyönrész, elhatározás, ötletek és közös víziók nélkül semmi sem valósulhatott volna meg. Rákosmente Önkormányzatának büszkesége, hogy jó célt tudott kitűzni és külön öröm az is, hogy a fejlesztéseknek itt nincs vége” –utalt a kerület elbírálásra váró szociális városrehabilitációs pályázatára.

 

„A harminc éves változatlan kép után végre dinamikus fejlesztések indultak a kerületben, melyek az infrastruktúra, a közlekedés és a helyi intézmények korszerűsítését szolgálják. Büszkék vagyunk arra, hogy 2007 és 2010 között Rákosmente a budapesti kerületek közül a legtöbb uniós és hazai pályázati forrást nyerte el – eddig 5,1 milliárd forintot. A városrehabilitáció további pályázati támogatások útján folytatódik” - mondta Riz Levente Rákosmente polgármestere.

 

Az átadó ünnepségen jelen volt Dr. Szűcs Lajos a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Dr. György István főpolgármester-helyettes, Dr. Lukovich Tamás a Pro Regio Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója, hogy az országosan egyedülálló vízjáték elindításával közösen adják át Rákosmente új Főterét.

 

A megvalósult fejlesztések eredményei röviden, számokban kifejezve

 

6300 m2 füvesített terület, 227 db örökzöld és lombhullató fa, több mint 7000 cserje és ugyanennyi virágos növény, 80 db háromszemélyes pad, valamint a Főtéren számos, a növénykazetták és a vízjáték körül kialakított ülőfelület, 67 db kétállásos kerékpártároló, 60 db szemetes (ezek közül több szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas), 1 díszkút, 1 vízjáték, 1 kaszkád. A projekt 15 új munkahelyet teremtett Rákosmentén.

 


Vissza
Naptár
2019 december
H K Sz Cs P Sz V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31