Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

2006

Zavadszky Gábor, sportoló (posztumusz)

1974. szeptember 9-én született Budapesten. 1984-ben költözött szüleivel kerületünkbe, erős szálak kötötték a Rákosmentéhez. Iskoláit az Újlak Utcai Általános Iskolában és a Fürst, később Balassi Bálint Gimnáziumban végezte. Miután megnősült, a Madárdombon vásárolt házat.
Pályafutását a Ganz-MÁVAG-ban kezdte, majd játszott az Építőkben, innen került később nagyobb sikerei színhelyére, profi labdarúgóként a Ferencvároshoz.


NB I. mérkőzéseinek száma: 330/77 gól. 4 alkalommal volt válogatott, 4-szer magyarbajnok, 4-szer szuperkupa győztes, 2-szer magyar kupa győztes. 1996-ban olimpiai résztvevő, a továbbjutást jelentő gólt Ő szerezte, és ezzel 24 év után újra olimpiai részvevő lett a magyar válogatott. 1996-ban Bajnokok ligája résztvevő.


A helyi sportélettel kiemelkedő kapcsolata volt. Rendszeres nézője volt a RAC mérkőzéseinek, hiszen rengeteg barátja, gyermekkori társa játszik ebben a csapatban. A Rákosmenti Sportoló Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója, mivel úgy tervezte, hogy pályafutása befejeztével tudásával segíti a felnövekvő fiatalokat.


Zavadszky Gábor 2004-ben az év sportolója kitüntetést kapta a XVII. kerületben.


Embersége, szeretete, rövid de gazdag élete példa lehet a mai fiatalok számára. Életében példamutató sportember és családapa volt, rendkívüli közösségi emberként ismerték. Példamutató életvitele és kimagasló sportemberi nagysága kerületünk sportéletét segítő magatartása indokolttá teszi e magas cím adományozására.