Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész

Pápai Erika Rákosliget szülötte, általános iskolai tanulmányait a Hősök Terei Általános Iskola ének-zene tagozatán végezte, kitűnő eredménnyel. Kötődése, szeretete az iskolához ma is tart. A kerületi Fürst Sándor Gimnáziumban már a színészi pálya felé fordult. A XVII. kerületi Ascher Oszkár Színház vezetője, Tímár Tibor segítette és irányította a színészi pálya felé.

A Színművészeti Főiskola elvégzése után sok fontos szerepben játszott többek között a Félkegyelműben a Pesti Színházban, a Tóthékban a Vígszínházban, a Padlásban az Operett Színházban. Országszerte ismert és megbecsült művésznő, aki hívásra mindenkor készségesen és önzetlenül részt vállalt fellépéseivel a XVII. kerületi rendezvényeken, ünnepélyeken.

Szakmai kitüntetései: Ajtay Andor-díj 1992; Emerton-díj 1992; Jászai Mari-díj 1993; Varsányi Irén emlékgyűrű 1997; Mensáros László-díj 1997; Súgó Csiga díj 2003.

Szeretetét a Rákosligetiek felé több ízben is kifejezte azzal, hogy fellépett a Hősök terei Általános Iskola kulturális, jubileumi, templomi rendezvényein, hangversenyein.