Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Princz Egonné, pedagógus

Princz Egonné 1963 óta a Gregor József Általános Iskolában dolgozott. A 44 év alatt az ének-zene tagozatos általános iskola kórusát olyan színvonalra emelte, amely méltán vívta ki magának a legmagasabb szakmai- és közönségsikereket. Több mint húsz éven keresztül koordinálta az ének-zene szakos kollégák munkáját, mint a kerületi munkaközösség vezetője.

Évtizedekre visszamenőleg a szakmai zsűri aranyminősítéssel ismerte el munkáját. 1991-ben Budapesten rendezett Nemzetközi Kórusverseny első díját és a legszebben éneklő kórus különdíját is megkapták. Több esetben készített felvételt kórusával a Magyar Rádióban. Nem egyszer meghívást kaptak a Zeneakadémia „Éneklő Ifjúság” díszhangversenyére. Az Unitárius Egyház nemzetközi szintű találkozóján szereplésükről televízió felvétel is készült.
A kiemelt alkalmakon kívül rendszeres szereplői Rákosmente kulturális életének. Pedagógiai munkájának hatékonyságát mutatja, hogy a diákok között minden évben van olyan tanítvány, aki a zenei pályán tanul tovább. Állandó magas szintű szakmai munkájának és pedagógiai képességeinek köszönhetően sok tanítványát indította el a művészi pályán. Közülük többen már nem csak hazánkban, hanem külföldön is elismert művészi hírnévre tettek szert. Pl.: Alföldy Zsuzsanna          operaénekes, Goletz Mónika színművész (musical), Haraszti Pál harsonazenész, Juhász Éva, Kereskedő Tamás és Kutas Zsolt zongoraművész, Molnár Antal hegedűművész, Molnár Csaba brácsaművész, Oláh Andrea énekesnő, Pápai Erika Jászai-díjas színművész. Nyugdíjba vonulása után is fáradhatatlan odaadással és töretlen energiával vezeti volt iskolája Örök Diákok Kórusát és a Rákoscsabai Református templom kórusát.

Kitüntetései: 1983. „Kiváló Munkáért” Miniszteri dicséret; 1985. „Budapestért Érdemérem”; 2001. „Rákosligetért Díj”

Elérhetőségek

Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök