Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Bartal Lajos gimnáziumi tanár

1969 szeptemberétől tanít a gimnáziumban mint magyar nyelv és irodalom – ének-zene szakos tanár. Kórusmunkáját az 1980-as évek elején kezdte. Eltökélt szándéka, hogy a kerület középiskolájának vegyeskarát országos és nemzetközi hírűvé tegye. Országos zenei versenyeken két alkalommal is jelentős sikert ért el tanítványaival, az Országos középiskolai kórusok minősítő versenyeken 6 alkalommal érték el "Az Év Kórusa" kitüntető címet. Több alkalommal készült felvétel a Magyar Rádió stúdióiban a Fürst Sándor, illetve a Balassi Bálint Gimnázium Vegyeskarával. Állandó szereplői a Zeneakadémia Nagytermében megrendezett gálaműsoroknak, a Budai Várban és vidéki városok színházában rendezett zenei bemutatóknak. 1993-ban a legmagasabb zenei kitüntetésben részesítették a Bartal Lajos vezette gimnáziumi kórust, a "Kiváló Együttes" elismerő diplomáját vehették át a Magyar Zeneművészek Házában. Hazai sikereiket követték a külföldiek.

Megszervezte a gimnázium zenei életét meghatározó "Ifjú Zenebarátok Klubját", s több külföldi iskola zenei csoportjával alakított ki jó kapcsolatot.

1996-ban elkészült az együttes első CD-lemeze, a második CD-t már a Magyar Rádióban eddig felvett legszebb felvételekből állították össze.

A kerület központi nemzeti ünnepélyeinek állandó közreműködője a gimnázium vegyeskara.

A kerület szegényeit támogató Remény Alapítvány számlájára minden évben jótékony célú karácsonyi koncertet adnak.

Tanítványai közül számtalan magyar- és énektanár vitte tovább volt osztályfőnökének, szaktanárának tantárgyai iránti szeretetét. Közülük többen ebben a kerületben tanítanak, mára már elismert szaktanárok.

2001-től a gimnázium általános igazgatóhelyettese.

Elérhetőségek

Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök