Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Dudevszky Attila gimnáziumi tanár

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium legendás alakja, rögtön az egyetem után érkezett a rákoskeresztúri gimnáziumba, mindeddig az egyetlen, aki –egyetlen munkahelyen– ötven tanéven át szolgált. A pedagógusok között is, de a diákok közt is Ő volt a "Duda", ez a név szeretetből ragadt rá.

Rákoscsabán született, édesapja a település megbecsült orvosa volt. Iskoláit Rákoscsabán, Gödöllőn és Kőbányán végezte. Az ELTE-n szerzett fizika-kémia szakos tanári képesítést, de elvégezte a Kertészeti Egyetemet is.

Szakmájában kiváló teljesítményt nyújtott. Volt szakfelügyelő, munkaközösség-vezető, szertárőr. Évtizedeken át részt vett a felnőttképzésben, annak elméleti és gyakorlati munkájában.

1990-ben nyugállományba vonult, de mert az iskolának szüksége volt rá, tovább dolgozott. Rendszeres órákat tartott a nappali és a levelező tagozaton egyaránt. Később csak a felnőttképzésben dolgozott. Az utolsó –ötvenedik– tanév a 2003/2004-es volt.

Munkájáról legtöbbet az 50. évfordulónkra megjelent emlékkönyv örökített meg, melyben alig akad valaki a híressé vált egykori tanítványok közül, aki ne emlékezne rá hálás, meleg szavakkal. Családi élete példás, két gyermeke után előbb unokái, majd dédunokája is megszülettek. Csendes, szerény ember, számára az elismerést kollégái és tanítványai szeretete jelentette, jelenti. Visszavonultan, de tevékenyen, aktívan él, rendszeresen eljár a gimnázium baráti köreinek találkozóira.

2006-ban megkapta a "rákoscsabáért Díj" kitüntető címet a Rákoscsaba városrész érdekében kifejtett, elkötelezett közéleti tevékenysége elismeréséül.

Elérhetőségek

Budapest XVII. kerület
Rákosmente Önkormányzata és
Polgármesteri Hivatala
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253-33-71
E-mail: levelet küldök