Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Marton Rudolf
a Delta XVII. Polgárőrség alapító tagja

Marton Rudolf a Delta XVII. Polgárőrség alapító tagja. 1996 óta polgárőr. Feleségével és két gyermekével Rákoshegyen él, vállalkozóként dolgozik. Biztonságszervezői szakképesítés megszerzése után, polgárőrvezetői tanfolyamokon vett részt. Bűnmegelőző munkája részeként tagja a Rákosmente Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának.

Szabadidejében és hétvégéinek többségén társaival együtt a kerület utcáin járőrözve töltötték az elmúlt több mint 10 évet. Tették ezt önzetlenül, minden ellenszolgáltatás nélkül. Kezdetben saját gépkocsival, saját költségen, később már az Önkormányzat támogatásával.

Rudolf szervező és koordináló tevékenységének köszönhetően együttműködési megállapodás jött létre a XVII. kerület Önkormányzatával és Rendőrkapitányságával.

A Delta XVII. Polgárőrség jelenlegi taglétszáma 35 fő. Két darab szolgálati gépkocsival és komoly hírtechnikai eszközökkel rendelkeznek. A járőrök formaruhában jó technikai felszereléssel teljesítik hétről-hétre önként vállalt feladataikat. Éjszakánként gyakran nyújtanak segítséget a rendőrségnek, balesetek helyszínének biztosításával, de közös járőrözések során számtalan bűnöző kézre kerítésében is segédkeztek. Az Önkormányzat intézményeinek és rendezvényeinek védelmében és biztosításában is kiemelkedő szerepet vállalnak.

Marton Rudolf 1996-ban elnökhelyettese, majd 1997-től elnöke a Delta XVII. Polgárőrségnek. Kapcsolattartói feladatokat lát el a hatóságok a lakosság és a polgárőrség között. Feladata a szervezet belső koordinációja, tagfelvétel, szolgálati járművek kezelése és kiadása, szolgálatok alakalmával a szolgálatok szervezése, indítása és ellenőrzése. Iroda hiányában jelenleg lakásán végzi ezeket a feladatokat.

A polgárőrség tevékenysége természetesen csapatmunka és hiába a vezetőség tenni akarása, ha a polgárőr állomány nem lelkes önfeláldozó emberekből áll.

Szerencsére a Delta XVII Polgárőrség állománya elismeri és végrehajtja a vezetőség, a vezető utasításait. Az összehangolt munka legnagyobb eredménye Rákosmente közbiztonságának javulása köszönhetően a rendvédelmi szerveken kívül a Delta XVII. polgárőreinek és vezetőjüknek, Marton Rudolfnak.

Elérhetőségek
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253 3371
E-mail: levelet küldök