Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód
Kiss Éva kézilabdázó

Kiss Éva 1966-ban született Budapesten. Gyermekkorát a Rákoshegyen a Batthyány utcában töltötte. A kép utcai általános iskolában végezte tanulmányait, ahol ötödikes korában kezdett kézilabdázni, testnevelő tanára és első edzője Petrovich Ernő hatására. 1978-ban és 1979-ben már az iskolaválogatottban szerepelt. 1980-ban a Budapesti Bajnokság megnyeréséhez segítette kiemelkedő játékával csapatát. A szolnoki Országos Úttörő Olimpián 4. helyezést ért el kerületi csapatunkkal, legfiatalabb együttesként.

Már a kezdetektől jellemző volt tehetségére, hogy korosztályából messze kiemelkedve egy csoporttal feljebb is játszott egyesületeiben. 1980-ban került a KÉV-METRO ifi csapatához. Még ebben az évben serdülőként ifi válogatott lett, első nemzetközi mérkőzésén 10 gólt lőtt a Szovjetúnió válogatottja ellen. Két évvel később az Építők játékosa lett, már ifiként is meghatározó játékos volt a klub NB-I-es csapatának. Itt lett a Magyar Bajnok is. Az évek során 99-szer húzta magára a nemzeti válogatott címeres mezét.

1989-ben Németországa ment játszani. 3 évig Brémában, majd 6 évig a Lützellindenben kézilabdázott, ahol KEK-győztes lett. 24-szeres német válogatottsága alatt megjárta az Olimpiát, ahol csapatával negyedik helyezést ért el.

1998-ban jött haza és igazolt a Vasas csapatához. Az eltelt évek alatt komoly térdsérülést szenvedett, ami hátráltatta élvonalbeli szereplését. Így visszatérve a gyökerekhez a XVII. kerületi Lakóhelyi SE-hez igazolt.

Szülés után visszatérve 2002/2003-ban azonnal az NB-II. déli csoportjának bajnoki címérig vezérelte Egyesületünket. Az Egyesület NB I/B-s eddigi legmagasabb szintű szerepléséből is komoly részt vállalt. Jellemző, hogy Vácon a legfőbb rivális ellen a csapat eddigi legtöbb, 17 gólját lőve szerezte meg az igen értékes 2 pontot. Szerénységére jellemző, hogy a győztes mérkőzés után a csapat kapusának tulajdonította a sikert. A 2004-2005-ös idényben 100%-os teljesítménnyel hódította vissza csapatunk NB-II. bajnoki címét, amit 2005/2006-ban sikerült megvédeni.

Pályafutása vége felé Kiss Éváról elmondható, hogy nem csak tehetséges volt, hanem tehetségét szorgalommal, és a kézilabdázás iránti alázattal ki is teljesítette. Játékostársai és edzői, valamint szurkolói szemében nagy közszeretetnek és megbecsülésnek örvend, amit klasszis teljesítményei mellett szerénységével érdemelt ki.

Kiss Éva játékintelligenciával, harmonikus, szemet gyönyörködtető mozgásával és eredményes játékával öregbíti a mai napig is a kézilabda, az ország és kerületünk hírnevét.

Egyedülálló sportpályafutását a közeljövőben ott fejezi majd be, ahol elkezdte, Budapest XVII. kerületében

Elérhetőségek
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon/fax: +36 1 253 3371
E-mail: levelet küldök