Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Mesés díjkiosztó

Másodszor is megtelt a Rákoscsabai Közösségi Ház kiállítóterme a Fotópályázat második, őszi fordulójának eredményhirdetésén és kiállítás-megnyitóján. 
A Lombhullás Rákosmentén forduló képei február 6-áig tekinthetőek meg.

Január 9-én 17 órától gyülekeztek az érdeklődők a fotópályázat kiállításának helyszínén a Rákoscsabai Közösségi Házban. Sokan egy órával előbb jöttek, hogy kényelmesen, elsők között láthassák a képeket.

18 óra előtt már minden széken ült valaki, kezdéskor pedig néhányan már állni kényszerültek. 
A Laborcz Ferenc Általános Iskolából több mint húszan neveztek, nagyrészük - tanáruk vezetésével - el is jött a díjkiosztóra.

Az esten Flaisz Gergő művelődésszervező köszöntötte az egybegyűlteket. 
Eljött a zsűri három tagja: Albrecht Júlia képzőművész, Haris László fotóművész, T. Szántó György fotóriporter. Sajnos Ács József képzőművész, Rákosmente díszpolgára, a zsűri negyedik tagja betegség miatt nem tudott eljönni.

Az Otthonom Rákosmente fotópályázat második fordulójára, amelynek címe Lombhullás Rákosmentén volt, 59 alkotó 507 fotója érkezett meg. Ebből 69 képet állítottak ki.

A díjkiosztón Dunai Mónika önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok mondott beszédet. Örömét fejezte ki, hogy ismét sokan küldtek fotót, nekik megköszönte a részvételt. Ugyancsak örömét fejezte ki, hogy a kiállítás-megnyitóra is ilyen nagyszámban érkeztek érdeklődők.

Azután Picasso soraiból idézett: 
„Miért nem lettem inkább fényképész! Egészen más, ahogy a többiek látják az embert, és ahogyan maga látja önmagát a tükörben. Többször is előfordult életemben, hogy elkaptam egy olyan arckifejezésemet, amelyet a portréimon sohasem sikerült felfedeznem. Pedig talán éppen ezek voltak a legőszintébb arckifejezéseim.” 
Picasso gondolatát aztán tovább fűzte Dunai Mónika, és arról szólt, hogy nagyon sok őszinte képet lát a falon. Szerinte érdekes kaland más szemével látni saját otthonunkat, Rákosmentét.

A kiállítást Haris László fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja nyitotta meg. 
Elmondta, hogy nehéz dolga volt a zsűrinek. Nagyon sok jó kép helyhiány miatt nem kerülhetett ki a falakra. Elnézést kért azoktól a profi alkotóktól, akik az amatőrökhöz képest jobb képeket küldtek, azonban nem kerülhetett ki mindegyik képük. Elmondta, hogy egy ilyen fotópályázatnak az a lényege, hogy sok műkedvelőnek is sikerélménye legyen, olyan embereknek: fiataloknak, gyerekeknek is kerüljön ki fotója, akik talán először fogtak kezükbe fényképezőgépet, de mégis megláttak valami érdekeset, izgalmasat, kifejezőt. Sokszor ők kevésbé képzettek, képeik nem profik, de nagyon sokat tesznek egy ilyen fotókiállítás hangulatához, esetlegességéhez, nagyon őszinték a képeik.
Elnézést kért, azoktól is, akiknek képei egyáltalán nem kerülhettek ki. Kérte őket, hogy ne vesszen el a lelkesedésük, maradjon kedvük továbbra is fényképezni a kerületet. Most éppen a telet fotózhatják Rákosmentén, február 15-ig várják a szervezők a téli képeket. Sok gyakorlással pedig biztosan sikerül olyan képeket készíteniük, amelyeket a következő fordulóban már kiállítanak. 
Haris László örömét fejezte ki, hogy az őszi anyagban jó néhány kép megfogalmaz humort, mókát. Szerinte jó, ha az ember saját helyzetén is tud mosolyogni, humorosan képre tudja fogalmazni.

Ezután következett az eredményhirdetés. 
30 oklevelet osztottak ki, közülük 12-t 18 éven aluliak kaptak.

Kiemelkedő teljesítményéért könyvjutalomban részesült Vasadi Ervin, Hargitai Eszter, Csányi S. Csaba, Tóthné Lelkes Szilvia és Koren Pál. 
Az egyik könyvjutalom Csekovszky Árpád albuma volt, amelyet Csekovszky Árpád özvegye, Edit néni ajánlott fel.

Az E-Z Foto üzlet fototechnikai csomagját fotóiért Tingecz Dávid kapta. 
A Végvári Cukrászda fődíját, egy tortát, amelyen a legjobbnak ítélt 18 év alatti alkotó fotóját láthatta a közönség, Ivacs Norbert kapta, Mese című képéért.

A Lombhullás Rákosmentén pályázat fotóit a MOBA fotó nagyította.

A szervezők köszönik még a helyszínt adó Rákoscsabai Közösségi Ház igazgatójának, Kecskeméti Józsefnek és a szervezőknek, köztük Flaisz Gergőnek az odaadó segítséget.

Az őszi fotókat február 6-áig lehet megtekinteni a Rákoscsabai Közösségi Házban.

Már lehet készíteni a fotókat a téli fordulóra. Korábban a fotópályázat szervezői megkérdezték az alkotókat e-mailben, hogy módosulhat-e a határidő. Aki válaszolt, beleegyezett, így a téli képeket február 15-ig várják Rákosmente Önkormányzatának címére: 1173. Pesti út 165.

Elérhetőségek
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253 3300
E-mail: levelet küldök