Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Szivárvány

Megvannak a negyedik forduló nyertesei az Otthonom Rákosmente fotópályázaton.

Június 19-én 18 óra után kezdődött a Hangulatok és élmények – Otthonom Rákosmente fotópályázat negyedik, tavaszi fordulójának eredményhirdetése. A forduló alcíme: Zöldellő Rákosmente volt, rengeteg virág és más helyi természeti csoda volt látható a nyertes képek között.

Összesen 55 alkotó 517 fotót nevezett a versenyre, amelyből a zsűri 87-et válogatott be a kiállítás anyagába. 
Ez alkalommal Albrecht Júlia képzőművész és T. Szántó György fotóriporter jött el a zsűritagok közül. A zsűriben rajtuk kívül Haris László fotóművész és Ács József képzőművész döntött a képekről. 
A fotópályázat célja, hogy minél több fotós érezzen kedvet otthonunk, Rákosmente fotózásához, és hangulatokat, élményeket gyűjtsenek a kerületről, így a zsűri igyekezett minden alkotótól képet kiállítani.

A díjkiosztón Virág Mihály rákoscsabai önkormányzati képviselő mondott rövid beszédet. 
Megköszönte a támogatóknak, a szervezőknek és a zsűrinek a közreműködést, és méltatta a fotósokat. Szerinte Rákosmentén sok a szépség, és ezt a véleményét erősítik a kiállítás fotói is.

A kiállítást ezúttal Albrecht Júlia képzőművész nyitotta meg. 
Ő általánosságban méltatta a kerületi fotósokat, hogy ilyen nagyszámban érdeklődnek a kerület értékei iránt, s örömét fejezte ki, hogy manapság sok fiatal is fényképezőgépet ragad.

Az eredményhirdetésen ezúttal 47 oklevelet osztottak ki, közülük 15-öt 18 éven aluli pályázók kaptak. 
Kiemelkedő teljesítményéért könyvjutalomban részesült Dávid Csaba, Koren Pál, Vadász Gábor és Vasadi Ervin. Az egyik könyvjutalom Csekovszky Árpád albuma volt, amelyet Csekovszky Árpád özvegye, Edit néni ajánlott fel.

Az E-Z Foto üzlet fototechnikai csomagját kiváló fotóiért Forrási Róbert kapta. 
A Végvári Cukrászda fődíját, egy tortát, amelyen a legjobbnak ítélt 18 év alatti alkotó fotóját láthatta a közönség, Költő Karola kapta, Szivárvány című képéért.

A szervezők a fotópályázat lezárásaként egy nagyszabású ünnepséggel és egy kiadvánnyal készülnek még. 
A fotópályázatot Rákosmente Önkormányzata úgy hirdette meg, hogy minden évszakban lehetett nevezni. A négy forduló legjobb képeiből augusztus 28-án nyílik majd kiállítás, és akkor díjazzák azokat a pályázókat is, akik mind a 4 fordulóban színvonalas képekkel neveztek. Ugyancsak augusztus 28-án mutatják be a fotópályázat legjobb képeiből összeállított kiadványt is, amelyben néhány alkotó valamint a zsűri tagjai is megszólalnak.

Elérhetőségek
1173 Budapest, Pesti út 165.
Zöld szám: +36 80 217-217
Telefon: +36 1 253 3300
E-mail: levelet küldök