Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Körzeti megbízotti rendszer Rákosmentén

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon végbement átszervezést követően február 1-jétől Rákosmentén gőzerővel indult be a teljes kerületet lefedő körzeti megbízotti rendszer.

Ez a szolgálati forma eddig is működött Rákosmentén, de ezután még nagyobb hangsúlyt helyeznek a lakossági és intézményi kapcsolattartásra, tekintettel arra, hogy a közös munka eredménye a javuló közbiztonság. A körzeti megbízottak 24 órás elérhetőséggel rendelkeznek, és gépjárművel járják a rájuk bízott városrészeket. Feladatuk többek között, hogy folyamatosan értékeljék a rábízott terület bűnügyi, közbiztonsági, baleseti helyzetét. Sokrétű feladatot látnak el, cél, hogy az ő személyükön keresztül az állampolgárokkal való kapcsolat szorosabbá váljon. Számítanak az állampolgárok együttműködésére, törekszenek a bizalmi kapcsolat kialakítására az itt lakókkal, hiszen a Rákosmente közösségének minden tagja érdekelt a rend fennmaradásában. A körzeti megbízottak már felvették a kapcsolatot az oktatási intézmények vezetőivel, és partneri viszonyt alakítanak ki velük.

A „KMB”-seket idővel közvetlen mobilszámon lehet majd elérni, és minden városrésznek külön körzeti megbízottja van. A körzeti megbízottak egyik fontos feladata lesz az „Iskola rendőre” programban való részvétel. A kerület általános iskolásainak, középiskolásainak - saját életkoruknak megfelelő - oktatást tartanak majd közlekedésbiztonság témájában, illetve bűnmegelőzési tájékoztatókon beszélnek a fiataloknak a drog és az alkohol hatásairól. A csellengő fiatalokkal kapcsolatos intézkedéseket is szükségszerűen elvégzik, de ez a jelenség szerencsére nem jellemző a kerületre.

Krammer György Zsolt r. ezredes, rákosmenti rendőrkapitány a februári Képviselő-testületi ülésen tájékoztatta a képviselőket, illetve a sajtó nyilvánosságán keresztül a lakosokat az új rendszerről. A kapitányságvezető kéri a lakosokat, hogy segítsék a körzeti megbízottak munkáját, hiszen az együttműködésnek köszönhetően a rendőrség még eredményesebben, hatékonyabban és sikeresebben végezheti majd rendfenntartó tevékenységét.