Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Riz Levente

Önéletrajz

Bemutatkozás:

1974-ben születtem Budapesten. Nagycsaládban növekedtem, hárman voltunk testvérek. Bármit kaptunk, megtanultuk megosztani egymással. Hálás vagyok szüleimnek, nagyszüleimnek. Tartást, jó példát adtak, megmutatták: lehet úgy is boldogulni, ha valaki ügyeskedés nélkül, becsületesen végigdolgozik egy életet.

Munka:

 

Középiskolai tanulmányaimat a XVII. kerületi egykori Fürst Sándor Gimnáziumban végeztem. Egyetemi diplomáimat az ELTE BTK-n szereztem történelem, politológia és összehasonlító irodalomtudomány szakokon. Nem sokkal később letettem a közigazgatási alapvizsgát majd a közigazgatási szakvizsgát is. Angolul beszélek.

Rákosmentén 1997-2008 között, 11 éven át a rákoskeresztúri Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanáraként, osztályfőnökként dolgoztam. Létrehoztam egy testvériskola-programot, amelynek célja volt, hogy az intézmény diákjai eljussanak határon túli magyar társaikhoz, megismerjék életüket. Ennek jegyében a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziummal alakítottunk ki jó szakmai és emberi kapcsolatot, ami lehetővé tette, hogy minden évben erdélyi és anyaországi diákcsoportok kölcsönösen meglátogassák egymást.

A Fideszben 1997-től dolgoztam, mint a parlamenti frakció szakértője, 1998-2002 között az Oktatási Minisztériumban miniszteri tanácsadó, majd a Fidesz Elnöki Kabinet munkatársa voltam. 2002-től 2006-ig ismét a parlamenti frakció szakértőjeként tevékenykedtem. 

A XVII. kerületi Fidesz munkáját 2004-től választókerületi elnökként, 2005-től csoportelnökként irányítom. 

2006. október 1-én a választók bizalmából a XVII. kerület polgármestere lettem, mellette fővárosi képviselői mandátumot is nyertem.

A 2010-es országgyűlési választásokon Rákosmente országgyűlési képviselőjévé választottak.

Civil élet, hobbi:

Civil szervezeti tagság: alapítója vagyok a Rákosmenti 56-os Alapítványnak, tagja vagyok a XVII. kerületért Egyesületnek, valamint a rákosligeti Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom énekkarának, ahol időnként a basszus szólamban énekelek.

Legfőbb hobbim a sport és a zene.

Szeretek focizni, kosarazni, futni, amikor csak időm engedi. Gyakran bringázom, kisebb túrákra is vállalkozom, a Critical Mass-t is végigtekertem már néhányszor. Nagyon szeretünk kirándulni, gyalogtúrázni, Nagy-Magyarország szinte összes hegyét bejártam már. Csíksomlyóra minden évben gyalogosan zarándokolok, át a Hargitán.

 

Gyermekkorom óta zenélek. Van egy rockzenekarom, akikkel rendszeresen adunk élő koncerteket különböző rendezvényeken. Egy-egy ilyen program alkalmán néha beszállok a sztárvendég zenekarokba is, zenéltem már a Bikiniben és az Első Emelet együttesben is. 

Billentyűs hangszereken és gitáron játszom. Foglalkozom zeneszerzéssel. Ha egyszer végre lesz időm befejezni, kiadunk egy önálló CD-t a Periferic Records gondozásában, ahol kiváló muzsikusokkal - mint pl. Pejtsik Péter, Fogolyán Kristóf, Kovács Barnabás; - volt lehetőségem együtt játszani. A kiadó válogatáslemezein 2005 óta minden évben megjelent egy-egy számom. A stílus a klasszikus zene, a progresszív rock és a dzsessz sajátos ötvözete.

Kedvenc könyveim:

Weöres Sándor: A teljesség felé, Hamvas Béla munkái, József Attila és Pilinszky János verses és esszé kötetei, a XX. század magyar történelmét bemutató könyvek (Romsics Ignác, Gratz Gusztáv, Raffay Ernő, Szerencsés Károly, etc.), Magyarország Politikai Évkönyve-sorozat (1988-tól), erdélyi útikönyvek

Kedvenc filmek:

Tarkovszkij filmjei, Matrix-trilógia, Monthy Python-összes, Bujtor István-Ötvös Csöpi alakításai, magyar történelmi filmek.


Elérhetőségek
1173 Budapest, Pesti út 165.
Telefon: +36 1 253 3300
E-mail: levelet küldök